Niko Mäkinen nousi SM3-luokan kolmanneksi ennen kauden viimeistä osakilpailua. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Kauden toiseksi viimeinen SM-ralli ei tuonut haettua tulosta laihialaiselle Niko Mäkiselle. Ford Motorcraft Rally Teamissa ajava Mäkinen sinnitteli päivän läpi erinäisten ongelmien kiusatessa, silti kahdeksannesta sijasta saadut pisteet riittivät nostamaan hänet kiinni SM3-luokan pronssiin.

– Olen pettynyt tulokseen, meillä oli ongelmia, Mäkinen toteaa värittömästi.

Huittisten ja Sastamalan ympäristössä ajettiin kahdeksan nopeavauhtista erikoiskoetta. Päivän suuntaviivoja piirrettiin heti aamulla, kun numerolla 7 ralliin startannut Mäkinen pääsi avauspätkän maaliin.

– Aika varovainen alku, koitetaan tästä parantaa, Mäkinen kertoi ralliradiolle, ja jatkoi kakkosen maalissa; Ykkösellä jäätiin valovuosi, joten nyt pitää keksiä jotain.

Parannusta ei kilpailupäivän aikana tullut, autoa vaivasi mystinen ongelma, jota ei kilpailupaikan olosuhteissa saatu selvitettyä. Kotimatkalta tavoitettu Mäkinen oli niellyt pettymyksen ja toteaa olevansa valmis taistelemaan SM-pronssista.

– Finaalikisaan mennessä hommat on hanskassa ja me tulemme vielä, mitali on mahdollinen. Se olisi koko tiimin mitali, haluan antaa siihen oman panokseni ja tehdä kaiken voitavani, Mäkinen päättää.

Sarjan viimeinen kilpailu SM TeijoTalot-ralli ajetaan syyskuun viimeisenä viikonloppuna Turun ja Salon seudulla.

Enset SM-Rallin tulokset, SM3-luokka:

1) Joonas Lindroos
2) Lauri Joona
3) Samuli Vuorisalo

8) Niko Mäkinen

Teksti: Toni Lönnroos

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla