Hannu's Rally Teamin Teemu Asunmaan ja Ville Mannisenmäen kilpailu Suomen MM-rallissa päättyi lauantain osalta keskeytykseen kahden erikoiskokeen jälkeen. Kuva: Taneli Niinimäki

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki kokivat pettymyksen Suomen MM-rallissa lauantaina, kun Skodan vetoakseli hajosi heti päivän ensimmäisellä erikoiskokeella ja edessä oli keskeytys.

Viime vuonna Suomen MM-rallissa WRC2-luokassa kolmanneksi sijoittunut Teemu Asunmaa oli perjantain jälkeen mukana taistelemassa luokan palkintosijoista. Siinä missä eroa luokkajohtaja Kalle Rovanperään nähden oli kertynyt jo reilu minuutti, niin kolmantena ollut Jari Huttunen oli puolestaan vain yhdeksän sekunnin päässä.

– Pojat tulee menemään varmasti todella kovaa. Koitetaan tehdä omaa parasta. Mutta ei tule olemaan helppoa, Asunmaa ennakoi perjantai-iltana tulevaa ajopäivää, joka olisi Suomen MM-rallin tämänvuotisen reitin pisin.

Asunmaan kilpailu koki kovan kolauksen heti lauantain ensimmäisellä erikoiskokeella, kun osuma kiveen rikkoi Skoda Fabia R5 -auton vetoakselin. Seuraavalla erikoiskokeella Pihlajakoskella Asunmaa jäi luokan pohja-ajasta peräti 48,1 sekuntia ja sijoitus oli vasta 19. Edessä oli keskeytys, eli lauantain loput kuusi erikoiskoetta jäivät ajamatta.

Asunmaa ja kartanlukija Ville Mannisenmäki jatkavat kilpailua sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin. Sunnuntaina, Suomen MM-rallin viimeisenä ajopäivänä, ohjelmassa on neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan hieman alle 46 kilometriä.

Teksti: Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedote

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla