Jyväskylän Paviljongin huoltoparkissa voi tutustua Toyotan TS050 Hybrid -kilpa-autoon, jolla voitettiin tämän vuoden Le Mansin 24 tunnin ajo. Kuva: Sami Lamminaho/AKK

Toyotan Le Mans -tähdet Kamui Kobayashi ja Kazuki Nakajima ovat vierailemassa kuluvana viikonloppuna Neste Rallissa Jyväskylässä.

Nakajima oli osa Toyotan Le Mansin 24 tunnin ajon voittanutta tiimiä viime kuussa, kun taas Kobayashi oli mukana toiseksi tulleessa autokunnassa.

Japanilaiskuljettajat ovat Jyväskylässä Toyotan rallitallin vieraina ja tutustuvat Paviljongin huoltoparkkiin sekä erikoiskokeisiin Suomen vierailullaan.

– Toyotan ralliauto näyttää todella vahvalta ja hyvältä. He eivät aja niin kuin me moottoriradalla, mutta silti he menevät lujaa ja näyttävät luottavan autoihinsa. Kunnioitan heitä todella paljon, sillä laji on haastava. Samalla kun pitää katsoa tietä, on myös kuunneltava nuottia. En malta odottaa, että pääsemme erikoiskokeelle katsomaan rallia, Kobayashi hehkutti huoltoparkissa.

Myös Nakajima sai ainakin jonkinlaisen rallikipinän nähtyään WRC-autot.

– Haluaisin kokeilla tällaista joskus. En kilpailussa, mutta testimielessä. Tosin nuottien tekeminen olisi varmasti vaikeaa, enkä ehkä jaksaisi ryhtyä siihen, Nakajima hauskuutti.

Teksti: Neste Ralli Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla