Teemu Asunmaa. Kuva: Taneli Niinimäki

Hannu’s Rally Teamin Teemu Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa on Suomen MM-rallissa perjantain jälkeen WRC2-luokassa sijalla viisi. Kun ajamatta on vielä kaksi ajopäivää ja 12 erikoiskoetta, on Asunmaan ero kolmanteen sijaan tasan yhdeksän sekuntia.

Suomen MM-ralli käynnistyi torstaina Harjun lyhyellä kaupunkierikoiskokeella, mutta toden teolla kilpailussa päästiin vauhtiin vasta perjantaina, kun ohjelmassa oli kymmenen erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 126 kilometriä. Teemu Asunmaa nousi heti perjantain ensimmäisellä erikoiskokeella WRC2-luokassa kuuden parhaan joukkoon ja säilytti asemansa aina yötauolle asti.

– Ihan ok päivä. Yksi rengasrikko ja yksi vannerikko tosin mahtui matkaan, Asunmaa kommentoi perjantai-iltana toiseen kertaan ajetun Harjun erikoiskokeen jälkeen.

Rengasrikko sattui perjantain kolmanneksi viimeisellä erikoiskokeella ja kaiken lisäksi vararenkaan vanne oli rikki, mutta onneksi kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle ei rengasrikkoa enää kuitenkaan tullut. Huoltotauon jälkeen ajetulla Oittilan erikoiskokeella pöly kiusasi useita kuljettajia, niin myös Asunmaata.

– Virtasen Jounin pölyssä ajelin loppupätkän. Kyllähän siellä päivän aikana aikatappiota on tullut, mutta se on sellaista, Asunmaa sanoi.

Asunmaa kellotti perjantaina kolmelle erikoiskokeelle luokan neljänneksi nopeimman ajan. Luokan ylivoimaisessa johdossa perjantain jälkeen on Kalle Rovanperä, reilun puolen minuutin erolla Eerik Pietariseen nähden. Jari Huttunen on kolmantena, tasan yhdeksän sekuntia Asunmaan edellä. Huttusen ja Asunmaan väliin mahtuu vielä toinen Skodan tehdastallin kuljettaja, Ole Christian Veiby, jonka etumatka Asunmaahan on 3,7 sekuntia.

– Kolmanteen sijaan on pitkä matka ja pojat tulee menemään varmasti todella kovaa. Koitetaan tehdä omaa parasta. Mutta ei tule olemaan helppoa, Äänekosken perjantain erikoiskokeista mieluisimmaksi nimennyt Asunmaa korosti.

Lauantain ensimmäinen erikoiskoe, vajaat 24 kilometriä pitkä Päijälä, käynnistyy kello 8.13.

WRC2-luokan tilanne 11/23 ek:n jälkeen

1) Kalle Rovanperä (Skoda) 1.07.47,7
2) Eerik Pietarinen (Skoda) + 32,0
3) Jari Huttunen (Hyundai) + 57,5
4) Ole Christian Veiby (Skoda) + 1.02,8
5) Teemu Asunmaa (Skoda) + 1.06,5
6) Gus Greensmith (Ford) + 2.02,6

Teksti: Jari Hotti, Asunmaa Racingin tiedote

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla