Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto

Suomen MM-rallin ensimmäinen kilpailupäivä käynnistyi kuumissa tunnelmissa, kun lämpömittari heilui vielä illallakin 30 asteen tuntumassa. Toni Gardemeisterin luotsaaman TGS Worldwide -tiimin Eerik Pietarinen väläytteli heti hyvää tulostasoa ajamalla WRC-luokan neljänneksi.

Viikonlopun ensimmäinen erikoiskoe ajettiin torstai-iltana Jyväskylän keskustan kaupunkimaisemissa. Harjun 2,31 kilometrin erikoiskoe oli asfaltilla kokemattomalta Pietariselta erinomainen avaus, varsinkin kun taakse jäi muun muassa ennakkosuosikkinakin pidetty Kalle Rovanperä.

– Ihan hyvä aloitus oli. Lähdössä ehkä nostin vähän liian aikaisin kytkintä, ja vähän meinasi siinä puutua. On se erilaista ajaa asfaltilla, auto puskee paljon enemmän. Ei se helppoa ole, mutta se on kaikille sama. En ole asfaltilla vielä oikein ajanutkaan kunnon slicks-renkailla. Huomiseen lähdetään ihan hyvillä mielin, sen näkee muutaman pätkän jälkeen missä mennään. Kovaa täytyy ajaa, jos meinaa päästä kärkeen, mietti Pietarinen maalissa.

Kristian Kiviniemi lupaili lähteä heti täysillä ensimmäiselle erikoiskokeelle, eikä totisesti pettänyt lupaustaan. Mies latasi ajan 01:57.2 tauluun Harjun erikoiskokeelta, mikä oikeutti 21. sijalle kokonaistuloksissa.

– Ensimmäinen pätkä meni ihan hyvin. Liian paljon vain tuli maksettua ”kokemattomuusvirheitä”, kun ei ole oikein asfaltilla tuolla autolla ajanut. Ne virheet kun saa pois, niin sitten on ihan hyvä. Hyvä ja ehjä aloitus. Hyvä nähdä, ettei olla kaukana kärjestä tuollaisella pyörityksellä. Huomenna on niin pitkä päivä, kuten myös lauantaina ja sunnuntaina. Täytyy toivoa, että pystytään samalla tavalla vastaamaan vauhtiin myös ”oikeilla pätkillä” ja olisi hyvä tuntuma sitten sielläkin, tuumaili Kiviniemi erikoiskokeen jälkeen.

Ville Pynnönen. Kuva: Hannu Rainamo / Hannuphoto

21-vuotias Ville Pynnönen starttasi elämänsä ensimmäiseen MM-ralliin Harjun erikoiskokeen myötä. Kotikilpailuaan ajava jyväskyläläinen oli lopputuloksissa 35:s.

– Ei jäänyt pettynyt maku suuhun. Vähimmäistavoite saavutettiin ja ehkä se päätavoitekin. Varovasti se pitikin ottaa, mutta noin kaksi sekuntia tuli pataan per kilometri. Totta kai se ero harmittaa. Myös kokemusero pitää ottaa huomioon. Tuo oli tuollainen yleisöpyöritys. Pääasia että auto on ehjänä, se on minulle tärkeintä, saatiin tuo pätkä ajettua pois. Huomenna lähdetään ajamaan metsään ja nauttimaan, totesi Pynnönen maaliintulon jälkeen.

Teemu Asunmaa oli niukasti Kiviniemen edellä 20:s. Marko Mänty oli 31:s ja Jari Tuuri 37:s.

Suomen MM-rallissa päästään kunnolla tositoimiin huomenna, kun perjantaina ajetaan kaikkiaan kymmenen erikoiskoetta. Päivä on taatusti pitkä ja hikinen, kun aamun aloittaa Moksin 20,04 kilometrin erikoiskoe klo 8.18.

Tulokset, Suomen MM-ralli, torstai:

 1. Ott TÄNAK1:49.2
 2. Thierry NEUVILLE +0.7
 3. Sébastien OGIER +0.8
 4. Andreas MIKKELSEN +0.9
 5. Esapekka LAPPI +1.7

 1. Eerik PIETARINEN +5.3
 2. Teemu ASUNMAA +7.7
 3. Kristian KIVINIEMI +8.0
 4. Marko MÄNTY +9.7
 5. Ville PYNNÖNEN +12.5
 6. Jari TUURI +14.9

Teksti: TGS Worldwide Tiedotus

Tänak johtaa Neste Rallia ensimmäisen ajopäivän jälkeen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla