Markku Suvanto. Kuva: Patrick Rupponen / Suunnitelma B

Heinäkuussa VAG Motorsport ei suuremmin kesälomia vietä, sillä tiimi on varsin aktiivinen kilpailurintamalla. Kansallisen rallicrossin sarjan toinen osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Kauhajoella, ja nyt tiimi on valmistautumassa kansainväliseen Autoglym Ralliin.

Markku Suvannolle FinRX-kilpailu oli uran ensimmäinen koitos rallicrossin parissa.

– Alkuerät olivat kovaa vääntöä, mutta auto ei toiminut kuin minä halusin. Autossa oli takapainoiset jarrut ja se vaiva jatkui koko kisan. Ajettavuus oli siis melko heikko, kun joka jarrutuksessa perä lähti liitoon, alkuerissä sijoilla 5-7 liikkunut Suvanto kertoi.

Tiimin toinen kuljettaja Hannu Borenius onnistui alkuerissä hyvin ja kalusto toimi hienosti. Hän onnistui jopa voittamaan toisen alkueränsä.

Molemmille kuljettajille oli tiedossa paikka semifinaaliin. He kohtasivat samassa lähdössä, jossa Borenius onnistui hienosti ajamaan toiseksi Suvannon jäädessä neljänneksi ja oli siis ensimmäinen putoaja finaalista. Hannu oli lopulta finaalissa viides ja oli syystäkin tyytyväinen kisan kulkuun, eikä Markkukaan pettynyt kokemaansa ollut:

– Ekaksi crossikisaksi tulos oli positiivinen, päästiin sentään semifinaaleihin asti. Nähtäväksi jää, jatkuuko crossit minun osaltani, mutta seuraavana ajatukset ovat ralleissa, Markku summasi.

Nyt VAG Motorsport on jo siirtynyt Sastamalan Häijään maisemiin, jossa perjantaina on Autoglym Rallin nuotituspäivä. Illalla on ohjelmassa EK1 ja yötauon jälkeen rallia ajetaan kuuden pitkän ja vaativan erikoiskokeen verran.

Markku ja kartturina toimiva Laura Suvanto kilpailevat Skoda Fabia R2-kilpurilla. Tiimin mekaanikkona tunnettu Ville Aromaa ja kartturi Juha-Pekka Wikman kilpailevat junioreiden luokassa Audi A3-mallilla.

Teksti: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla