Myös Mika Turkki on mukana Orimattila Rallissa, lieneekö testikilpailu Lahden EM-kisaa varten. Kuva: Antero Sirviö

Ensi lauantaina ajettava Orimattila Ralli näyttää olevan oivallinen testikisa ennen elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Lahden ympäristössä ajettavaa historicien EM-sarjan Suomen osakilpailua.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Historic Rally Trophyn osakilpailussa nähdään mm. Esa Peltonen, Ville Silvasti ja Mika Turkki, joita kaikkia voidaan pitää ennakkosuosikkeina Lahdessa.

Orimattila Ralliin on lähdössä epäonnisen alkukauden jälkeen myös anjalalainen Janne Kanerva. Kun alkukauden menestyjä tervakoskelainen Janne Lindberg ei saanut Orimattilaan vastustajakseen Juha Laaksosta, saapa nähdä, pistääkö Kanerva Lindbergin koville, joka luokkansa ainoana osanottajana ei kasvata pistesaldoaan maksimimäärällä.

Vielä ei mitään ole ratkaistu

Kauden puolivälissä, Orimattila on sarjan neljäs osakilpailu kuudesta, pistetilanteet ikäkausittain kertovat, että mitään ei ole vielä mestaruuksien suhteen ratkaistu. Historicien ->69 kategoriassa 1 tasapistein kärjessä kolmen kisan jälkeen ovat Matti Leander ja Juha Mäkitalo, kummallakin luokkavoitot kaikista osakisoista. Vain kahden pisteen päässä kolmantena on Sami Jaakkola, joka vaihtoi luokasta 4 luokkaan 10, kun Volvo 122 vaihtui kategorian 3 (->81) kaksilitraiseen Escort RS:ään. Neljäntenä ja viidentenä pisteissä kärkkyvät Juha Berner ja Sakari Salminen.

Kategoriassa 2, Historicit ->75, Kimmo Juhannusvuori on tehnyt vakuuttavaa jälkeä. Luokkavoitot kaikista kisoista, mutta mies on myös tiukasti hätyytellyt kilpailun nopeimman kuljettajan tittelin nappajaa. Kun Janne Kanerva on viivalla nyt Orimattilassa, nähtäneen taatusti kova kisa luokkavoitosta. Jokainen viidestä luokassa starttaajasta on mahdollinen luokkavoittaja, joten mielenkiintoinen kisa on edessä.

Kiuruveteläinen Jussi Lappalainen ei Mäntsälässä pystynyt luokkavoittoon, ja loppilaisen Tero Salmisen voittaessa oli vasta neljäs luokassaan. Lappalainen on kuitenkin pisteissä toisena, vain pisteen edellä Salmista sekä samalla pistemäärällä olevaa Sami Taskista. Salminen lienee ennakkosuosikki myös Orimattilassa. Viidentenä pisteissä oleva Ilpo Hietanen on vain kaksi pistettä kolmannesta sijasta ja Kari Loppi kuudentena vain pisteen päässä Hietasesta. Tiukka kisa on siis tulossa, etenkin kun Kanerva saattaa vielä sekoittaa pakkaa pisteiden jakautumisessa.

Kategoriassa 3, Historicit ->81, Arttu Karttunen on Matti Jaatisen kanssa tasapistein johdossa kolmella luokkavoitolla. Pisteitä kärkikaksikolla on 33. Kolmantena 31 pisteellä olevat Juha Salo, Vesa Glad ja Janne Lindberg ovat myös voittaneet kolme kertaa, mutta kaikki ovat yhdessä kisassa olleet luokkansa ainoita osanottajia, joten pistesaldosta jäi ”uupumaan” kaksi pistettä. Orimattilassa Juha Salo ei ole mukana ja Janne Lindberg on luokkansa ainoa osanottaja, joten Vesa Gladilla on tästä kolmikosta ”etulyöntiasema”, kun saa luokkaansa yhden kanssakilpailijan.

Kategoriassa 4, Historicit ->90, Ilkka Kiviniemi johtaa kolmen luokkavoiton turvin 33 pisteellä. Ilkka Koskela on kahden pisteen päässä kakkosena, vaikka on kolme kertaa voittanut. Orimattilassakin Koskela on ainoa osanottaja luokassaan, kun tuttu ”taistelukaveri” Matti J. Tarvainen innostui lähtemään luokkaan 14 Skoda 120SL:llä kisaamaan. Antti Siikala on Skoda Favoritillaan ollut koko kauden luokkansa ainoa osanottaja ja on pisteissä kolmen kisan jälkeen kolmantena kuusi pistettä Kiviniemeä perässä. Nyt Siikala saa vastustajia useamman, kun Skoda-miehiä osanottajalistaan ilmaantui peräti neljä lisää. ”Vannoutuneeksi Skoda-mieheksi” tiedetty Tarvainen kertoi, että jonkin verran pientä yllytystä tarvittiin, jotta kaikki saatiin mukaan. Tarvaisen motiivi lähteä Skodalla kisaamaan on miehen omien sanojensa mukaan myyntiaikeet. Hyvä tulos Orimattilassa saattaa edesauttaa auton myynnissä. Tarvainen on myös melko varma siitä, että luokkavoittajan etunimi Orimattilassa on Antti, sukuniemestä ei ole niin varmaa. Siikalan etunimikaima Manninen on myös kova kuski, totesi Tarvainen.
Esa Lindroos on pistetaulukossa neljäntenä kahden pisteen päässä Siikalasta.

Nuottisarjassa kova taso

Nuottisarjalaisten pistejohdossa on Juha Selänne, joka on jo kolmesti voittanut luokkansa. Pisteitä Selänteellä on 31 eli yhdestä kisasta jäi kaksi pistettä vajaaksi osanottajamäärän vuoksi. Nyt Selänne saa lisää kanssakilpailijoita, kun luokkaan 19 Orimattilassa on ilmoittautunut kuusi kilpailijaa. Selänne on maininnut aiemmin, että ajaisi mieluummin kunnon kisaa kuin vain pisteistä, joten nyt Orimattilassa siihen on tilaisuus. Lammilainen, parin vuoden takainen ikäkategoriansa euroopanmestari Esa Peltonen lienee kovin vastustaja Starletillaan ja mielenkiintoista nähdä, mihin tällä kaudella ensimmäistä kertaa sarjassa esiintyvän Petri Pousin vauhti riittää.

Luokassa 21 nähdään myös vaihtuvuutta osanottajalistassa, kun sekä Antero Laine että Heikki Westerlund puuttuvat. Sen sijaan Tommi Hannuksela vaihtoi nuotittajien puolelle, ja Risto Laine lähtee Fiat Ritmo Abarthilla ottamaan mittaa muista.  Tässä luokassa ajava espanjalainen Miguel Diaz Aboiltiz on pistetaulukon kakkonen, kuusi pistettä Selännettä perässä. Vesa Rissanen on kolmantena tasapistein Teemu Koiviston kanssa. Rissanen ei ole Orimattilassa mukana.

Teemu Koivistolla saattaa olla mahdollisuudet ohittaa Rissanen pisteissä, mutta luokan 22 pisteet voivat olla kovan työn takana. Luokkaan on ilmoittautunut nimittäin myös Ville Silvasti sekä Mika Turkki, kumpikin kovanluokan kuljettajia.

Orimattila Rallissa on lupa odottaa kovaa kisaa nopeimman kuljettajan tittelistä sekä ilman nuotteja ja nuottien kera ajavien kuljettajien kesken. Veikkaukset voittajista on tällä kertaa tavallista vaikeampaa.

Orimattila Ralli ajetaan lauantaina 7.7. ja ralli alkaa kello 11.01 Orimattilan keskustasta (Erkontie 11–13). Poikkeuksellista tässä kisassa on se, etteivät tasanopeusluokat ole mukana. Maaliin kilpailijoita odotellaan Orimattilan Yhteiskoulu/Lukiolle Koulutie 17:ään noin kello 15.30 alkaen.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla