Vuoden 2017 Lahden EM-historicin lähtöalueella nimimerkillä Lucky ajavan italialaiskuljettajan kartturin, Fabrizia Ponsin nimmari oli kysyttyä tavaraa. Kuva: Jani Seppälä

Lahden ympäristössä elokuun toisena viikonloppuna 10.-11.8. ajettava kansainvälinen EM Lahti Historic sekä kansallinen Lammi Ralli tarjoavat vaihtoehtoja kaikille rallia harrastaville kilpailijoille.

Kaksipäiväisessä kilpailussa on valinnanvaraa, osallistua voi yksi- tai kaksipäiväiseen kilpailuun, nuotittaa tai ajaa ns. pimeää kisaa. Kilpailuluokkiakin on kaikenlaisille ralliautoille, nykyaikaisille ja historiceillekin.

EM-osakilpailuun osallistuvien eurooppalaisten ja suomalaisten vakiokiertäjien lisäksi Lahden osakisassa on nähty paljon kotimaan huippukuljettajia, jotka eivät kuitenkaan EM-pisteistä aja. Ilmoittautumisaikaa on heinäkuun 27. päivään asti, mutta viimeistään 5.7.2018 klo 23.59 voi vielä ilmoittautua reippaasti alennetulla osallistumismaksulla.

Kotimaisille kilpailijoille, jotka pohtivat kansainväliseen kilpailuun osallistumista ja ajavat 7.7. Orimattila-rallissa, on järjestäjiltä vielä yksi ”kädenojennus”. Lahti Historic Rally ry palauttaa kilpailijalle halvemman ilmoittautumismaksun summan, jos kalusto särkyy siinä määrin, ettei sillä ole mahdollista Lahden kisaan osallistua ja joutuu osanottonsa perumaan.

Kansallinen Lammi Ralli täydentää

EM-kisaa täydentää tuttuun tapaan kansallinen ralli, joka tänä vuonna on nimeltään Lammi Ralli yhteistyökumppanin Lammin Betoni -konsernin mukaan.

Järjestelytoimikunnan jäsen Juha Koskinen kertoo, että nyt 17. kertaa järjestettävään kilpailuun on haluttu saada kaikki mahdollinen kalusto mukaan.

– Toivomme, että sellaisetkin autot, joilla ei ole ajettu vuoden 2014 jälkeen kilpaa, lähtisivät mukaan kansalliseen kilpailuumme. Siksi tarjoamme heille alennettua osanottomaksuakin, paljastaa Koskinen.

Kilpailuluokkia Lammi Rallissa on yhteensä 31. Luokat 1-15 sisältävät autoja R5:sta V1600-kalustoon sekä R-Liteen. Yleisen luokan ja juniorikuljettajien lisäksi luokka löytyy naisille, kilpailupäivään mennessä 50 vuotta täyttäneille senioreille sekä nuorille eli ajokortittomille. Historic-luokkia on kolme; Historic ->69 -luokassa kuutiotilavuus on vapaa, muissa ikäkausissa autot jakautuvat enintään ja yli 1600-kuutioisten luokkaan. Muut kuin historic-kuljettajat voivat vielä valita, tutustuvatko kaksipäiväisen kisan reittiin ennakkoon vai ajavatko vain lauantain reitin ilman ennakkotutustumista. Historic-kuljettajille on niin ikään tarjolla kisa yksi- tai kaksipäiväisenä, mutta ilman nuotitusta.

Erikoiskokeita ajetaan perjantaina kuusi, yhteensä noin 76 kilometriä ja lauantaina kuusi, yhteensä noin 85 EK-kilometriä. Kilpailukeskuksena toimii Lahti-halli ja lähtö- ja maalipaikkana Lahden Satama.

Kilpailun säännöt julkaistiin kesäkuun 15. päivä Kitissä. Ilmoittautuminen päättyy lauantaina 28.7. klo 21. Kilpailuun otetaan mukaan EM Lahti Historicin kanssa yhteensä 170 kilpailijaparia. Mahdollinen karsinta tehdään ensin luokista 16–31 ja seuraavaksi luokista 1–15 ilmoittautumisjärjestyksessä viimeisistä aloittaen.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Kärkikolmikko omilla sekunneilla, Janne Lindberg historicien nopein

Harri Toivonen ja Cedric Wrede nappasivat historiallisen voiton Historicien EM-osakilpailusta

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla