Juuso Nordgren kisaa viikonloppuna Tšekin mestaruussarjan osakilpailussa. Kuva: Peter Thul

Juuso Nordgrenin kiireinen kilpailutahti jatkuu tulevana viikonloppuna Tšekin mestaruussarjan osakilpailulla. Mladá Boleslavin ympäristössä ajettava Rally Bohemia on samalla Škodan kotikilpailu.

Nuotitusjaksolta torstai-iltana tavoitettu Nordgren oli ensisilmäyksellä mielissään reitistä.

Nuorukaisen kauden avauskilpailu oli huhtikuun lopussa Tšekeissä ajettu asvalttiralli, joten jonkinlaista vertailupohjaa löytyy jo.

– Vaikuttaa ihan hyvältä. Tiet ovat ehkä hieman hitaampia kuin edellisessä kilpailussa, mutta olosuhteet ovat haasteelliset, sillä täällä on satanut pari päivää vettä. Jarrutuspaikkojen löytäminen on hankalaa, sillä pito vaihtelee todella paljon, Nordgren kertoo.

Nordgrenin ja kartanlukija Tapio Suomisen mukaan tavoitteena on jälleen kerran ajaa ehjä kisa. Edellisessä rallissa Kyproksella sattui ja tapahtui.

– Nyt ehjä kisa on pakko saada. Kyproksella ajettiin ensin ulos kärkipaikalta, ja se oli täysin oma virhe. Päästiin kuitenkin jatkamaan ja auton tekniikka oli ihan kunnossa, vaikka katteet vähän repsottivat ja tuulilasi puuttui. Onneksi saatiin kuitenkin toiselta kilpailijaparilta aurinkolasit lainaan, joten pöly ei pahemmin haitannut menoa. Vasta kun vauhtia oli yli 150km/h, auton sisällä ollut pöly alkoi pyöriä, Nordgren naurahtaa.

Tilanteet eivät kuitenkaan loppuneet siihen.

– Seuraavalla pätkällä osuttiin yhteen siviiliauton kanssa ja kisa päättyi siihen, joten on tässä ollut erittäin huonoa tuuriakin mukana, nuorukainen harmittelee.

Roolit selvillä

Škodan tehdastiimi lähtee kotikisaansa kovalla miehityksellä, sillä Nordgrenin tallikavereina ajavat Jan Kopecky ja Ole Christian Veiby. Kopecky on rallin ylivoimainen voittajasuosikki, sillä tšekkikuski on voittanut Rally Bohemian viitenä edellisenä vuonna ja yhteensä voittoja kokeneella Kopeckylla on seitsemän.

Norjalainen Veiby on ajanut tällä kaudella rallin MM-sarjan WRC2-luokassa hyviä tuloksia ja on seitsemän osakilpailun jälkeen pistetilanteessa kolmantena. Nordgrenin mukaan roolit ovat hyvin kolmikolla selvillä.

– Tämä on meille toinen kokonaan asvaltilla ajettava ralli, joten eiköhän se ole Kopecky, joka ajaa voitosta. Meille tärkeintä on päästä maaliin ja saada onnistuminen täältä, karkkilalainen toteaa.

– Jos kaikki sujuu ongelmitta, täältä voi tulla hyvä tulos sekä meille että koko tiimille.

Teksti: Joni Vainio / Juuso Nordgrenin Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla