"Lähdetään tekemään omaa parasta suoritusta", lupailee Eerik Pietarinen. Kuva: Eerik Pietarisen tiedotus

Rallin SM-sarjan pistekärkeä hallussaan pitävä Eerik Pietarinen kilpailee tulevana viikonloppuna 29.-30. kesäkuuta Italian kansallisen mestaruussarjan San Marinon osakilpailussa. Pietarinen ja hänen kartanlukijansa Juhana Raitanen osallistuvat San Marino Ralliin rengasvalmistaja Pirellin tukemana.

Kääpiövaltiossa ajettava ralli kilpaillaan pääosin soralla, joskin myös asfalttiosuuksia on mukana. Pietarisen mukaan valppaana saa olla.

– Täällä on paljon erilaisia teitä ja ne ovat suoraan sanottuna aika rajussa kunnossa. Suomeen verrattuna vauhti on pätkillä hiljaisempi, 24-vuotias tuusulalainen rallikuljettaja luonnehtii reittiä.

Pietarinen starttaa kilpailuun Peugeotin ralliautolla, johon hän pääsi ottamaan tuntumaa jo juhannuksen alusviikolla.

– Ollaan päästy ajamaan ihan hyvät testit. Auton kanssa pääsin sinuiksi aika nopeasti, joskin toki kaikissa kilpavehkeissä on aina omat niksinsä opeteltavana.

Kisa on Pietariselle ja Raitaselle eräänlainen hyppy tuntemattomaan, mutta ihan pelkkiä terveisiä ei Etelä-Euroopassa ole tarkoitus ajaa.

– Lähdetään tekemään omaa parasta suoritusta. Paikallinen taso on ilmeisesti aika kova, joten perjantaina sitten näkee, kuinka kovaa tarvitsee mennä. Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan, Pietarinen toteaa.

Rallissa ajetaan perjantaina 29.6. viisi erikoiskoetta ja lauantaina 30.6. kahdeksan erikoiskoetta.

Teksti: Eerik Pietarisen tiedotus

Eerik Pietarinen Pohjanmaan tiukassa rallikisassa toiseksi

Eerik Pietarinen hakee jo kauden neljännettä SM-rallivoittoa Pohjanmaalta

Draamaa ja kovaa kamppailua Kouvolassa – Eerik Pietarinen voittoon

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla