Tervakosken Janne Lindberg oli nopein kuljettaja Mäntsälässä ajetussa historic-rallisarjan ensimmäisessä kesäosakilpailussa. Kuva: Merita Mäkinen

Orimattila-ralli on Historic Rally Trophyn osakilpailu ja se ajetaan lauantaina 7.7. Määräaikaan mennessä kilpailuun ilmoittautui 168 paria, mikä oli hieman odotettua vähemmän.

Kilpailu starttaa Orimattilan keskustasta klo 11 ja maaliin tullaan ennen klo 16. Kisassa ajetaan kuusi erikoiskoetta.

OrimattilaRalliin ovat ilmoittautuneet lähes kaikki Historic Rally Trophyn tämän hetkiset kärkimiehet. Ralliin odotettiin enemmänkin kilpailijoita, sillä samoilla järjestelyillä olisi helposti pystytty hoitamaan 200 kilpailijaakin.

Kilpailun sihteeri Tarja Savilaakso, kertoo kuitenkin järjestäjän olevan tyytyväinen osallistujamäärään.

“Keskellä parasta lomakautta on 168 ihan hyvä määrä”, Savilaakso toteaa.

Kilpailukeskus sijaitsee Orimattilan Yhteiskoululla, aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Varsinaiset tapahtumapaikat ovat kuitenkin lähtöä ja maalia lukuun ottamatta keskustan ulkopuolella. Kilpailun huoltoalue sijaitsee Postin logistiikkakeskuksen alueella Pennalassa, jossa on hyvin tilaa isommillekin huoltoautoille sekä katsojillekin tulla tutustumaan huoltotapahtumiin. Erikoiskokeet ovat Mäntsälän, Pukkilan ja Orimattilan alueella. Kahdelle erikoiskokeelle on järjestetty erityinen yleisöalue palveluineen. Niille on helppo tulla vaikka pienten lastenkin kanssa.

Kilpailun erikoisuutena voidaan pitää mahdollisuutta tulla junalla katsomaan rallia. Paikallisjunat Lahden ja Helsingin välillä pysähtyvät Hennan asemalle ja sieltä on enää lyhyt kävelymatka erikoiskokeelle. Kilpailunjohtaja Vesa Leino kertoo järjestäjän haluavan palvella mahdollisimman monia rallikatsojia.

“Yhteistyössä Orimattilan kaupungin kanssa halusimme sekä esitellä sekä uutta Orimattilan kaupunginosaa että historic-rallia”, toteaa Leino.

Orimattilan UA julkaisee kilpailun reitin kisaa edeltävänä perjantaina klo 18. Silloin kartat tulevat ilmaiseksi jakoon Orimattilassa ja Myrskylässä sijaitsevissa pisteissä. Kilpailun erikoiskokeille myydään erikseen liput. Reitin julkaisemisella ennakkoon järjestäjä haluaa rauhoittaa kilpailupäivän aamun liikennettä erikoiskokeilla ja antaa työrauhaa erikoiskokeiden järjestäjille.

Kilpailua voi seurata MUT-palvelun kautta tai rallin facebook-sivuilta. Lisää tietoa löytyy myös rallin kotisivuilta orimattilaralli.oriua.fi

Teksti: OrimattilaRallin Tiedotus / Maarit Rajamäki-Kivi

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla