Ville Pynnönen. Kuva: samzon.kuvat.fi

Kahden onnistuneen SM-osakilpailun jälkeen 21-vuotias, Jyväskylän Urheiluautoilijoita edustava, Ville Pynnönen osallistuu heinaäkuun lopussa ajettavaan, legendaariseen Neste Ralliin. Pynnönen osallistuu kisaan yhdessä Timo Hantusen kanssa, kalustonaan TGS Worldwiden Skoda Fabia R5. Samaisella kalustolla Pynnönen ajoi kesällä Kouvolan ja Pohjanmaan SM-kilpailut, joista tuloksena olivat yleiskilpailun 14.

ja 8. sija.

Pohjanmaan kilpailu meni edellisten kilpailujen tapaan yli odotusten; luottamus omaan ajoon oli alusta alkaen entistä parempi, eikä tuloksissa ollut enää suurta ailahtelua.

’’Pohjanmaan kilpailu oli hieno onnistuminen ja fiilikset olivat tilanteeseen nähden tyytyväiset. Perjantain valitettava onnettomuus ymmärrettävästi laski ilmapiiriä kilpailun ympäriltä. Tästä huolimatta lauantaina lähdettiin tavoittelemaan hyvää ja ehjää suoritusta, ja saamaan tärkeitä kilometrejä alle. Koko päivän ajan saatiin tasaisesti aikoja 10-15 nopeimman joukkoon, ja kun kahteen viimeiseen erikoiskokeeseen tultiin kahdeksanneksi nopeinta vauhtia, oli yleiskilpailun 8. sija erittäin myönteinen yllätys’’, Pynnönen summaa Pohjanmaan kilpailua.

Hienoista kisoista huolimatta nyt edessä on täysin eri haaste. Kyseessä on kuitenkin kolmen SM-osakilpailun verran EK-kilometrejä yhteen viikonloppuun, ja siihen pitää osata suhtautua nöyrästi ja kokonaisvaltaisesti ajatellen. Yhteistyö kokeneen Hantusen kanssa on toiminut heti alusta alkaen, ja tämä oli erittäin suuressa roolissa Pohjanmaan tuloksen taustalla.

’’Nuottiin sain luottoa enemmän, kun toinen vierellä yksinkertaisesti käskee luottamaan siihen. Neste Ralliin lähdetään samalla teemalla, mutta vielä entistä enemmän  painottaen maaliin pääsemisen tärkeyttä. Tämän hetkinen kokemus R5-autosta on testeineen kaikkineen yhtä suuri, kuin mitä tullaan ajamaan Jyväskylässä viikonlopun aikana’’, Pynnönen toteaa.

’’Neste Ralli on ollut lapsuuden unelma jo vuodesta 2005 lähtien, kun joka vuosi ollaan oltu penkalla seuraamassa kilpailua. Nyt unelma, joka on ollut myös osana innoittamassa harrastuksen aloittamista vuonna 2015, on käymässä toteen, ja aion nauttia siitä täysin  rinnoin ja hankkia maksimaalisen kokemuksen’’, Pynnönen toteaa lopuksi.

Ennen Neste Rallia, Ville Pynnönen tulee osallistumaan Mitsubishillä 14.7. Uuraisilla järjestettävään Kaivutyö Salmela – Rallisprintiin.

Teksti: Ville Pynnösen Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla