Sverre Norrgård ja kartanlukija Ari Koponen ovat Belgian Ypres Historic Rallyssa kasvattamassa EM-pistepottiaan Ford Falconilla. Kuva viimevuotisesta Ypres-rallista. Kuva: Historic Ralli Tiedotus

Historic-rallien EM-sarjan neljäs osakilpailu ajetaan juhannusviikonloppuna Belgiassa Ypres Historic Rallyn merkeissä. Sarja alkoi Espanjasta maaliskuussa, jatkui Tsekissä huhtikuussa ja toukokuussa ajettiin uudelleen Espanjassa.

Suomalaispareja Belgiaan matkasi viisi.

Suomalaiskuljettajista Harri Toivonen ja kartanlukija Cedric Wrede ovat tehneet vakuuttavaa työtä kategoriassa 4. Harmittavasti sarjan kolmannessa osakisassa Espanjassa Toivosen autokunta joutui keskeyttämään ja menetti samalla pistejohtonsa. Eroa kärkeen, norjalaiseen Valter Jenseniin on kuitenkin vain viisi pistettä. Jensen on kerännyt kaikki 42 pistettään kolmesta kisasta. Vain kolmen pisteen erolla Toivoseen pistetaulukon kakkosena on ranskalainen Serge  Cazaux kaksi kisaa ajaneena. Neljäntenä olevalla Tim Jonesilla pisteitä on 20.

Kategoriassa 1 helsinkiläinen Sverre Norrgård on myös pistetaulukossa hyvissä asemissa. Norrgård ei edellisessä osakisassa Espanjassa ollut, mutta kahdesta kisasta on pisteitä 28, mikä oikeuttaa kolmanteen sijaan tässä vaiheessa. Norrgård on tällä kertaa matkassa Ford Falconilla. Tutut italialaisnimet; Antonio Parisi sekä Carlo Fiorito, ovat miehittäneet jälleen kärkipaikat. Kumpikin on ajanut kaikki kolme osakisaa, Parisilla pisteitä on 55 ja Fioritolla 40.

EM-sarjaan kuuluu tänä vuonna kahdeksan osakisaa, joista kuljettajat saavat laskea loppupisteisiinsä kuuden parhaan kisan tulokset.

Vielä pistetaulukon ulkopuolella

Hyvinkääläisellä Pentti Veikkasella ja kartturi Timo Jaakkolalla kategoriassa 3 on tänä vuonna ollut niin paljon tekniikkamurheita, ettei pistepotti ole päässyt lainkaan karttumaan. Toivottavasti Belgiassa Veikkanen pääsee ajamaan ongelmattoman kisan. Pistejohdossa on unkarilainen Ferenc Wirtmann Escort RS:llä. Mies on kerännyt kolmesta osakisasta pisteitä jo 47.

Kategoriassa 4 ajavat Jari Latvala on myös kokenut vastoinkäymisiä, kun kaksi ensimmäistä sarjan osakisaa jäi kesken jo ennen kuin rallit kunnolla alkoivat. Kolmannessa Latvala ei ollut mukana, mutta toivoi Belgian kisassa pääsevänsä ajamaan reitin kokonaan läpi. Kauden päätavoite Latvalalla on kuitenkin ajaa Suomen EM Lahti Historicissa.

Vihtiläinen Jukka Aromaa ja kartanlukijansa Arto Arola muodostavat viidennen suomalaisautokunnan Ypres Historic Rallyssa. Aromaa ajaa Saab 900 EMS:llä kategoriassa 3.

Belgian jälkeen seuraava EM-osakilpailu ajetaan Lahden ympäristössä elokuun toisena viikonloppuna.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla