"Uskon, että lauantain erikoiskokeilla tehdään ratkaisevat erot", povaa Eerik Pietarinen. Kuva: Hannu Rainamo

Ralli SM -sarjan kauden viides osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna 15.-16. kesäkuuta Seinäjoella SM Pohjanmaa Rallin merkeissä. Tuusulalainen Eerik Pietarinen lähtee saalistamaan Pohjanmaalta kauden neljättä voittoaan.

Kesäkauden toinen osakilpailu ajetaan Pohjanmaan nopeilla sorateillä, joissa nähdään varmasti kovaa kamppailua sekunneista. Kesäkauden avanneessa Kouvolan osakilpailussa Pietarinen onnistui pysymään voittokannassa, mutta ei aio lähteä silti Seinäjoelle varmistelemaan.

– Voitonjano ei tietenkään sammu koskaan. Pitää pystyä pitämään hyvää vauhtia tasaisesti koko kisan ajan niin varmasti hyvä tulos tulee, nuori rallitaituri toteaa.

– Varmasti kaikilla on yritys tapissa ja sitä kautta virheitä voi tulla. Ilmeisesti tänä vuonna reitti on vähän eri suunnassa kuin aiemmin. Perjantaina sen sitten näkee, mitä edessä on. Nopeilla osuuksilla kaasun pitää pysyä pohjassa ja risteyspaikkoihin täytyy löytää oikeat jarrutuspaikat. Nopein voittaa, Pietarinen lisää.

Ralli alkaa jo perjantaina, mutta Pietarinen näkee, että ratkaisut tehdään vasta lauantain erikoiskokeilla.

– Perjantaina kisan voi oikeastaan ratkaista vain ajamalla itse lepikkoon. Uskon, että lauantain erikoiskokeilla tehdään ratkaisevat erot.

SM1-luokassa Pietarisen pistejohto on venynyt peräti 46 pisteeseen. Reilu pistejohto ei kuitenkaan kerro koko kuvaa kauden kulusta, sillä kilpailut ovat olleet tiukkoja taisteluita. Pietarinen näkee syyn vakaissa suorituksissa.

– Olemme jokaisessa kisassa pyrkineet ajamaan kärjen tuntumassa tasaisesti ja onnistuneet siinä hyvin. Tässä sarjassa saa ihan tosissaan yrittää, että pärjää. Pisteet eivät tule ilmaiseksi. Lisäksi tietysti meidän Škoda Fabia R5 -ralliauto on toiminut moitteettomasti.

Eerik Pietarinen on tuntuvassa pistejohdossa ennen Pohjanmaan SM-rallia. Kuva: Hannu Rainamo

Suomen MM-ralli tähtäimessä heinäkuun lopulla

Seinäjoen ympäristössä ajettavan SM-rallin jälkeen SM-sarjassa on vietetään kesätaukoa, joka kestää elo-syyskuun vaihteeseen. Pietarisen tähtäin on sitä ennen tiukasti Suomen MM-rallissa eli Neste Rallissa. Ennakko-odotusten perusteella WRC2-luokan kilpailusta on tänä vuonna tulossa todella kova.

– Neste Ralli on vähän eriluonteinen kisa. Pitää pystyä ajamaan kolme päivää suhteellisen maksimitasolla, mutta niin, ettei esimerkiksi rengasrikkoja tule. Silloin on mahdollisuus olla todella korkealla tuloksissa. Jos mukaan päästään, niin kyseessä on tähänastisen uran tärkein kilpailu.

SM Pohjanmaa Rallin lähtö tapahtuu perjantai-iltana kello 19.01. Rallissa ajetaan perjantaina kaksi erikoiskoetta ja lauantaina kuusi pikataivalta. Rallin voittaja on selvillä lauantai-iltana noin kello 18.

Teksti: Sami Kolsi

Draamaa ja kovaa kamppailua Kouvolassa – Eerik Pietarinen voittoon

Eerik Pietarinen pistekärjessä valloittamaan Joensuun ralliteitä

Eerik Pietarinen kasvatti pistejohtoaan Mikkelin SM-rallissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla