"Täyden työn saa tehdä päästäkseen kärkiryhmään", miettii Joonas Tokee ennen Pohjanmaan koitosta. Kuva: Jarno Saari

Kesäkauden toinen Ralli SM-sarjan osakilpailu ajetaan perjantain ja lauantain aikana Seinäjoen ympäristössä. SM2-luokka on tarjonnut kauden ensimmäisellä puoliskolla tasokkaita kamppailuja voitosta ja palkintosijoista.

Neljässä ajetussa osakilpailussa on nähty kolme eri voittajaa.

Joonas Tokee on yltänyt lähelle voittoa alkukaudella, mutta tuloksena on ollut kolme palkintopallisijoitusta. Oriveden Seudun UA:n kuljettaja ja kartanlukija Jani Salo odottavat jo kovasti Pohjanmaan tositoimia.

Tokee tietää, että kärkikampailusta tulee varmasti kova. Subaru-kuski lähtee rennolla fiiliksellä ajamaan kärkisijoista – ja toki myös SM2-luokan voitosta kaiken onnistuessa.

– Edellisen osakisan perusteella tiedän, että täyden työn saa tehdä päästäkseen kärkiryhmään ja myös ajamisen tulisi olla moitteetonta. Täytyy vaan keskittyä omaan tekemiseen ja tehdä asiat niin hyvin kun mahdollista, Tokee arvioi.

– Pohjanmaa Rallista on hyvät muistot, kun talvella 2015 saavutettiin meidän ensimmäinen SM-osakilpailuvoitto SM3-luokassa. Tällä seudulla yleensä tiet ovat olleet melko suoria ja yksitoikkoisia, mutta tuolloin kolme vuotta sitten reitistä oli saatu yllättävän vaihteleva.

– Toivottavasti myös tällä kerralla reitti olisi vaihtelevampaa ja teknistä tietä, sellainen sopisi minulle parhaiten, Tokee päättää.

Teksti: Jarno Saari

Joonas Tokee testikisan kautta Kouvolan SM-ralliin

Joonas Tokee uudella innolla Joensuun SM-Itäralliin

Joonas Tokee epäonninen Mikkelin SM-rallissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla