Jaro Kinnunen. Kuva: Jarno Saari

Kaksivetoiset ralliautot starttaavat jälleen ensimmäisenä reitille, kun SM-Pohjanmaa Rallin lähtölippu heilahtaa tulevana perjantaina. SM3-luokan pistejohtaja Jaro Kinnunen lähtee toistamiseen liikkeelle numerolla 1.

Jarospeed-tiimin kartanlukija Tuukka Shemeikan kotimaisemissa ajettavasta kilpailusta haetaan jälleen hyvää tulosta sekä pyritään vahvistamaan asemia SM-sarjan kärjessä.

– Edellisen kisan huono suoritus on käyty tarkkaan läpi ja siitä on otettu oppia. Haasteita tulee toki taas olemaan, koska tien pinta on varmasti liukas ensimmäiselle autolle. Niissä oloissa hyvän ja tasaisen rytmin löytäminen on vaikeaa, Jaro Kinnunen tiedostaa.

– Kisojen välissä on päästy hyvin treenaamaan ja sen puolesta fiilis on kunnossa. Onnistuneen asiakastilaisuuden lisäksi ajoimme kaksi päivää hyvillä teillä, jossa pääsin harjoittelemaan myös tuota aura-auton roolia. Tavoite on luonnollisesti jälleen kova, mutta hölmöilyyn ei toista kertaa haluta sortua.

– On mielenkiintoista nähdä, miten Pohjanmaan oma poika Niko Mäkinen menee kotikisassaan ja miten pystymme hänet haastamaan. Paineet ovat kyllä niillä kuskeilla, jotka ovat meidän takana sarjapisteissä, Kinnunen arvelee.

Pohjanmaa Ralli ajetaan perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ja lähikuntien alueella. Kilpailukeskuksena toimii hotelli Sorsanpesä, josta Kinnusen autokunta lähtee perjantaina matkaan klo 19.01. Avauspäivän ohjelmassa on kaksi erikoiskoetta, joiden yhteispituus on reilut 16 kilometriä.

Kilpailu jatkuu lauantaina klo 9.45 alkaen. Päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta, yhteispituudeltaan 90 kilometriä. Rallin maaliin hotelli Sorsanpesään kilpailijoita odotetaan lauantai-iltana klo 18 jälkeen.

SM3-luokan pisteet 4/7 osakilpailun jälkeen:
1. Jaro Kinnunen 88
2. Niko Mäkinen 55
3. Samuli Vuorisalo 54
4. Jussi Lindberg 46
5. Henri Hokkala 40

Teksti: Jarno Saari

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.