Janne Luhtanen oli nopein Rally Trophyssä Kouvolassa. Kuva: AKK/Pekka Mäkinen

Kouvolassa ajettu Kuljetus Tuuri ralli toimi Rally Trophyn ja RSJM-sarjan kesäkauden avaajana. Seitsemän erikoiskokeen reitti sisälsi hieman yli 60 ek-kilometriä. Sarjakärjessä Kouvolaan starttasi Pasi Laaksomaa.

Kilpailu aloitettiin kahdella viiden kilometrin rykäisyllä. Ensimmäisen pohja-aika, lievästä ulosajosta huolimatta kirjattiin Jere Paanaselle, Pasi Laaksomaan, Riku Rantasalon, Saku Tiaisen ja Jani Laaksosen seuratessa kolmen sekunnin sisällä.

Paananen teki pohjat myös toiselle EK:lle Laaksosen, Janne Luhtasen, Laaksomaan ja Tomi Huttusen seuratessa lähettyvillä. Valitettavasti Paanasen kilpailu päättyy kakkosen jälkeen vetoakselimurheisiin. 
Kolmos- ja nelospätkät olivat hieman alle kymmenkilometrisiä kumpainenkin ja molemmat kirjattiin Janne Luhtasen nimiin, kolmosella perään tulivat Huttunen, Teemu Varjo, Laaksomaa ja Laaksonen. Nelospätkällä viiden kärjen täydensivät puolestaan Rantasalo, Huttunen, Varjo ja Laaksomaa.

Tauolle saavuttiin Janne Luhtasen johdolla, 7,1 sekunnin erolla Tomi Huttuseen. Kolmantena oli Riku Rantasalo, neljäntenä Pasi Laaksomaa ja viidentenä Teemu Varjo. Tauon jälkeen oli ohjelmassa vielä yli puolet ek-kilometreistä kolmen erikoiskokeen muodossa.

Viidennen erikoiskokeen nopein on jälleen Janne Luhtanen, Laaksomaan, Rantasalon, Huttusen ja Ajari Piirosen seuratessa. Kärkiviisikosta Teemu Varjon kisa päättyi vitosen lähtöviivalle kaasuvaijerimurheisiin. Luhtanen jatkoi pohja-aikojen tehtailua myös kuudennella EK:lla, tällä kertaa perässä tulivat Piironen, Laaksonen, Huttunen ja Laaksomaa. Riku Rantasalon kilpailu päättyi puolestaan lievään ulosajoon. Viimeinen ja samalla päivän pisin erikoiskoe oli mitaltaan liki 15 kilometriä. Janne Luhtanen jatkaoi murskaavaa pohja-aikatehtailuaan, Laaksonen oli toinen, Huttunen kolmas, Laaksomaa neljäs ja Piironen viides.

Janne Luhtaselle täten osakilpailuvoitto melkein 20 sekunnin erolla Tomi Huttuseen. Kolmas oli Pasi Laaksomaa vajaan viisi sekuntia Huttusesta jääneenä. Neljänneksi sijoittunut Jani Laaksonen oli vajaan kymmenen sekuntia Laaksomaasta ja viides Ajari Piironen melkein kymmenen sekuntia puolestaan Laaksosesta.

Luhtanen voitti samalla myös junioreiden 1400-luokan, yli kahden minuutin erolla Markus Latvaseen nähden, kolmas oli Jukka-Pekka Tanttu. Yleisen luokan puolella kärkikaksikon muodostivat Pasi Laaksomaa ja Jani Laaksonen, kolmas oli Kimmo Raitanen liki minuutin Laaksosesta.

V1600-luokissa junioreiden voitto meni Tomi Huttuselle ennen Ajari Piirosta. Kolmas oli Tomi Jutila liki 1,5 minuuttia Piirosesta. Yleisen puolella Juha Karkia voitti reilulla kahdella minuutilla Pauli Nikulan.

Sarjapisteissä korkeimman potin nappasi suuremman lähtijämäärän turvin Tomi Huttunen, mutta Pasi Laaksomaa jatkaa edelleen sarjakärjessä. Janne Luhtanen nousi sarjassa toiseksi tiputtaen Jani Laaksosen kolmanneksi. Junioreiden SM-sarjassa Luhtanen on hienosti kolmannella sijalla.

 Pistejahti jatkuu seuraavaksi Laitilassa ajettavan Oili Jalonen rallin merkeissä, elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan sivuilta: www.1400trophy.fi. 1400 Trophy on myös Facebookissa.

Teksti: 1400 Trophy Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.