Tade Lario oli jo lähellä WRC3-luokan voittoa Sardinian MM-rallissa. Kuva: Honza Fronek

Taisko “Tade” Lario saavutti sunnuntaina päättyneessä Sardinian rallissa uransa ja kauden toisen palkintosijan MM-sarjassa. 22-vuotias helsinkiläiskuljettaja oli rankassa kilpailussa WRC3-luokan toinen. Edelle ennätti vain Ranskan Jean Baptiste Francheschi.

Lario johti kaksivetoisten luokkaa vielä perjantain ajopäivän jälkeen, mutta lauantain viimeisellä erikoiskokeella sattuneet kaksi rengasrikkoa söivät mahdollisuudet ajaa voitosta. Eroa kärkeen jäi reilut pari minuuttia, kun rengastalkoissa taas vierähti aikaa yli neljä minuuttia. Vauhti oli siis kunnossa.

– Voittoa haettiin, mutta ihan ei siihen tällä kertaa ylletty. Lopulta saatiin kuitenkin hyvät pisteet mestaruustaistelua ajatellen. Meillä on vasta kolme kisaa alla, kun monet ovat ajaneet jo pari enemmän. Silti ollaan MM-pisteissä neljäntenä, joten tästä on hyvä jatkaa kohti loppukauden kisoja, Lario summasi.

Larion ja kartturi Tatu Hämäläisen yhteistyö toimi koko rallin ajan saumattomasti. Myös Peugeot 208 R2 osoitti kestävyyttä ja hyvää suorituskykyä Sardinian kivisillä sekä teknisillä erikoiskokeilla.

– Sunnuntaina ajettiin vielä pari luokkapohjaa, niin se oli ihan hyvä lopetus tälle rallille. Lämpöä oli tänään reilusti yli 30 astetta ja auton ohjaamossa varmaan yli 60 astetta. Ihan tarkeni kohtuullisesti, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario naureskeli.

– Lauantain rengasrikot veivät voittounelman, mutta vauhti meillä oli kunnossa. Vähän on nyt tyhjä olo, sillä äärettömän kova ralli oli kyseessä. Kiviä oli niin paljon, että välillä löi aika makeasti ratti käsille. Auto kuitenkin pelitti koko rallin ajan hyvin.

Tade Lario kiitteli auton toimivuutta koko kilpailuviikonlopun ajan. Kuva: Honza Fronek

Kauden avauskisassa Monte Carlossa Lario ja Hämäläinen ylsivät luokassaan kolmanneksi. Sardiniassa sijoitus parani yhdellä pykälällä. Seuraavissa kisoissa kaksikko tähtää korkeimmalle korokkeelle. Unelmana on edelleen WRC3-luokan mestaruus.

– Unelma säilyi kakkostilan myötä hyvinkin elossa. Mestaruutta me edelleen jahdataan ja taistellaan siitä loppuun asti.

Teksti: Aki Hietavala

Rengasrikot hidastivat Tade Larion matkaa – silti WRC3-luokan kakkosena

Tade Lario luokkajohdossa Sardinian MM-rallissa

Tade Lario metsästää luokkavoittoa MM-rallissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla