Pasi ja Susanna Laaksomaa ajoivat Rally Trophyn luokkavoittoon Kouvolassa. Kuva: AKK/Pekka Mäkinen

Lahtelainen rallikuljettaja Pasi Laaksomaa yhdessä kartanlukijansa Susanna Laaksomaan kanssa avasivat Rally Trophy -luokan kesäkauden Kouvolan Kuljetus Tuuri Rallissa voitolla lauantaina 9. kesäkuuta. Tiukan, seitsemän erikoiskoetta käsittäneen rallin maalissa eroa toiseksi ajaneeseen Jani Laaksoseen muodostui vain reilut kahdeksan sekuntia.

Kouvolan rallitiet toivat varsinkin aamun ensimmäisellä lenkillä oman haasteensa, sillä renkaiden pito ei ollut toivotulla tasolla.

– Lähdettiin turhan pehmeillä renkailla matkaan ja sen myötä ajo oli jokseenkin epätarkkaa. Tauon jälkeen laitettiin kovemmat renkaat alle ja sitten menokin alkoi maistua, Laaksomaa kommentoi rengasrulettia.

Luokan sisällä käytiin kovaa kamppailua aivan maaliviivalle asti, joskin se otti myös veronsa kuljettajajoukosta.

– Meillä oli alusta asti tiukkaa vääntöä Jere Paanasen ja Jani Laaksosen kanssa. Paananen joutui sitten harmittavasti keskeyttämään ja meillä tuli Laaksosen kanssa kunnon kaksintaistelu. Kyllä siinä sai pää märkänä ajaa koko ajan, Laaksomaa kertasi rallin tapahtumia.

Kova vääntö kääntyi kuitenkin Laaksomaiden eduksi ja mestaruuden tavoittelu Rally Trophy -luokassa vankistui entisestään.

– Voittohan sieltä tuli ja se tietysti tuntuu erittäin hyvältä. Täydet pisteet tulivat tarpeeseen ja nyt ollaan taas hieman lähempänä mestaruutta, mutta toki kautta on vielä kaksi kisaa jäljellä. Kilpailunjärjestäjille vielä kiitokset hienosta reitistä nyppyineen ja kurveineen. Kiitos myös koko meidän tiimille, huollolle ja kaikille tukijoille. Tästä on hyvä jatkaa, Laaksomaa hymyili rallin maalissa.

Tuloksia, Rally Trophy, Kuljetus Tuuri Ralli, Kouvola 9.6.2018

1. Pasi Laaksomaa 36.23,5
2. Jani Laaksonen + 8,4
3. Kimmo Raitanen + 1.06,4
4. Jarmo Honkanen + 3.00,1

Rally Trophy -luokan kauden neljäs osakilpailu, Oili Jalonen Ralli, ajetaan 25. elokuuta Laitilassa.

Teksti: Laaksomaa Racing Teamin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla