Simo Muhonen oli pettynyt toiseen sijaansa. Kuva: Eero Auvinen / Sporttikuvat.

Valkealan ympäristössä ajetussa Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan kilpailukauden kolmannessa ja sen ensimmäisessä sorapinnalla ajetussa rallissa jyväskyläläinen Simo Muhonen ja hänen laukaalainen kartanlukija Jani Laitinen saavuttivat kolmannen peräkkäisen palkintokorokesijoituksen.

Citroen C2 R2 autolla rallin seitsemällä pikataipaleella ja 63,37 erikoiskoekilometrillä kaksikko koki niin onnistumisen riemua kuin ulosajosta johtuneita synkkiä hetkiä. Lopulta he saapuivat rikkonaisella autolla taistellen maalilipulle luokkansa toiseksi nopeimpina.

Aikaisemmin talvikaudella yhden voiton ja yhden kolmossijan myötä Muhonen ja Laitinen pitivät hallussaan Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan neljättä sijaa. Toiveikkaana, mutta silti nöyrällä asenteella keskisuomalaiset kuljettajat lähti mittaamaan vauhtiaan Valkealan monipuolisille erikoiskokeille, jossa he olivat kolmosluokan johtoasemassa viiden ajetun pikataipaleen jälkeen.

Kuudennella erikoiskokeella ylitiukka oikealle taittanut mutka yllätti Muhosen lisäksi useat muut kanssakilpailijat, ja noin minuutin mittainen vierailu metsässä pudotti kaksikon kolmannelle sijalle. Ulosajossa kilpurin molemmat eturenkaat putosivat vanteilta. Koska mukana oli vain yksi vararengas, raahautui parivaljakko viimeisen erikoiskokeen läpi yhdellä rikkonaisella pyörällä. Erittäin yllätyksellisen 11,8 sekunnin pohja-ajan myötä pari nousi upeasti hopeasijalle.

Siltikin kauden kolmas ja ralliuran viides peräkkäinen palkintokorokesijoitus oli Valkealan Rallin Junioreiden Suomenmestaruussarjan osakilpailun voitosta ajaneelle kuljettajalle iso pettymys.

– Kuudennelle erikoiskokeelle saakka meillä oli oikein hauskaa, kun heti ensimmäisestä pikataipaleesta lähtien vauhtimme oli erittäin kilpailukykyistä ja kellottamamme erikoiskoeajat olivat myös vertailukelpoisia yleiskilpailun kärkikuljettajiin nähden. Kuitenkin sitten sattui melkoinen juniorimoka, kun huomiolla merkatussa mutkassa ajoimme ulos ja suistuimme syvälle ryteikköön. Onneksi paikalla oli suomalaista rallikansaa pilvin pimein ja he saivat ripesti meidät vedettyä takaisin tielle. Kuitenkin siinä tuhraantui minuutti arvokasta aikaa ja putosimme kolmanneksi, Muhonen kertoo.

– Maalissa huomasimme, että kaksi rengasta oli lähtenyt vanteilta ja koska meillä oli mukana vain yksi vararengas, oli viimeinen erikoiskoe pärjättävä kolmella ehjällä ja yhdellä rikkonaisella. Lisäksi kun renkaanvaihdossa tuhrautui aikaa yhden sakkominuutin verran niin siinä kohtaa kieltämättä otti kunnolla pattiin. Siltikin päätin vielä viimeisellä erikoiskokeella yrittää ja kaikkeni antaneena saimme tehtyä 11,8 sekunnin luokkapohjat, mitkä riittivät nostamaan meidät hopeasijalle. Vaikka typerän virheen myötä menetimme tärkeän voiton niin erittäin positiivista oli se, että talvikauden jälkeen vauhtini soralla on kilpailukykyistä. Tästä on siten hyvä jatkaa syksyllä ajettaviin kahteen viimeiseen osakilpailuun, Muhonen jatkaa.

Muhosen ulosajon myötä luokkavoittoon nousi Anssi Autio, joka siis nappasi kolme mestaruuspistettä enemmän. Rallin Junioreiden Mestaruussarja jatkuu elokuussa Uudenkaupungin ympäristössä ajettavassa kilpailussa. Sinne Muhonen ja Laitinen starttaavat sarjan viidennellä sijalla, vain viisi mestaruuspistettä pronssimitalista.

Lopputulokset Kuljetus Tuuri RSJM-ralli 2018, Valkeala, Luokka 3, Top-4:

1. Anssi Autio, Ford Fiesta R2, 36:12,0
2. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, +49,9sek
3. Pasi Puustinen, Toyota Corolla 1600 FX-GT, +56,7sek
4. Mika Ihalainen, Honda Civic SIR, +2:01,4sek

Rallin Suomen Juniorimestaruussarjan epävirallinen 2018 tilanne 2/5 osakilpailua: Top-8:

1. Juho Koski-Lammi, Honda Civic Type R, 59 pistettä
2. Janne Luhtanen, VW Polo, 57 pistettä
3. Jaakko Tulla, BMW M3, 51 pistettä
4. Ilpo Kangastie, Mitsubishi Lancer Evolution IX, 47 pistettä
5. Simo Muhonen, Citroen C2 R2, 46 pistettä
6. Riku Rantasalo, VW Polo 16V 1.4, 35 pistettä
7. Ajari Piironen, Renault Clio 1.6 16V, 33 pistettä
8. Anssi Autio, Ford Fiesta R2, 32 pistettä

Teksti: Jani Kekoni / Simo Muhosen tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla