Esapekka Lapilla on hyvät mahdollisuudet nousta palkintokorokkeelle päivän päätteeksi. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Tänään startataan Sardinian MM-rallin viimeiseen kilpailupäivään. Parhaissa lähtöasetelmissa suomalaisista ovat Toyota Gazoo Racingin Esapekka Lappi ja Jari-Matti Latvala, joiden taistelu kolmannesta sijasta kääntyi lauantain loppumetreillä ylösalaisin.

Latvala ajoi koko lauantaipäivän Lapin edellä kolmannella sijalla. Viimeisellä erikoiskokeella eroa oli vaatimattomat 5,3 sekuntia, mutta vasta varsinaisen rallipätkän jälkeiset tapahtumat sysäsivät Latvalan lopussa Lapin tieltä syrjään. Latvalan auto hyytyi laturivian vuoksi matkalla takaisin huoltoalueelle, eikä mies päässyt jatkamaan siirtymää loppuun saakka. Tiimi toivoi, että ongelma olisi ratkaistavissa ja Latvala saataisiin vielä kilpailuun mukaan sunnuntaille.

– Kaiken kaikkiaan sanoisin, että oli hyvä päivä, vaikkakin se loppui näin. Jos mietitään vain erikoiskokeita, niin olen tyytyväinen siihen miten ne menivät. Yritin olla varovainen vaikeammilla osuuksilla ja puskea täysillä paremmissa olosuhteissa. Esapekka (Lappi) takoi todella hyviä aikoja ja lähestyi koko ajan, ja halusin kunnolla hyökätä viimeisellä erikoiskokeella. Pääsin pätkän loppuun, mutta sitten saimme laturivaroituksen ja lopulta meiltä loppui virta tieosuudella. Tämä on todella turhauttavaa, koska halusin päästä palkintokorokkeelle tässä tapahtumassa. Huomenna jatkamme taistelua ja yritämme saada mahdollisimman paljon pisteitä, huokaisi pettynyt Latvala.

Myös Latvalan tiimikuljettaja Lappi harmitteli Latvalan kurjaa kohtaloa, ja kiitteli kovasti miesten hyvää keskinäistä taistelua.

– Tänään oli aika hauskaa. Jari-Matin (Latvala) kanssa oli hyvää taistelua. Olin aina nopeampi yhdellä erikoiskokeella ja hän puolestaan seuraavalla. Tällä tahdilla mentiin aamu ja sama jatkui iltapäivällä. On todella harmillista miten päivä Jari-Matilla päättyi. Se tarkoittaa sitä, että starttaamme huomenna päivään isolla erolla sekä eteenpäin että taaksepäin, joten ei tarvitse puskea ihan niin kovaa. Auto tuntui todella hyvältä tänään iltapäivällä, joten olen melko luottavainen, kertasi Lappi lauantaipäiväänsä.

Toyota Gazoo Racingin kolmas tiimikuljettaja Ott Tänak lähtee sunnuntaihin yhdeksänneltä sijalta. Latvala tippui laturivian takia Tänakin eteen kahdeksanneksi. M-sport Ford World Rally -tiimin Teemu Suninen oli lauantain jälkeen sijalla 13.

– Eilen keskeytin ja tänään ei oikein ollut kunnon taistelua. Yritin ajaa varovaisesti, mutta siinä katosi rytmi ja vauhti. Ihan kohtuullista kuitenkin, ajamme hyvää kilpailua ja saamme hyvää kokemusta ensi vuotta ajatellen, pohti Suninen.

Neljäs Sardiniassa mukana ajava suomalainen, 22-vuotias Taisko Lario lähtee sunnuntaihin kokonaistulosten 24. sijalta ja WRC3-luokan toiselta sijalta.

Tilanne lauantain jälkeen:

1 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 3h02m16.9s
2 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +3.9s
3 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +54.2s
4 Hayden Paddon/Seb Marshall (Hyundai i20 Coupe WRC) +2m01.8s
5 Mads Ostberg/Torstein Eriksen (Citroen C3 WRC) +2m03.9s
6 Craig Breen/Scott Martin (Citroen C3 WRC) +3m13.6s
7 Jan Kopecky/Pavel Dresler (Skoda Fabia R5) +10m41.4s
8 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +10m48.3s
9 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +12m27.4s
10 Martin Prokop/Jan Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +13m02.1s

Kaikki tulokset nähtävillä täältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Toyota Gazoo Racing

Ulosajo keskeytti Sunisen päivän Sardiniassa – “Harmittaa todella paljon”

Latvala ja Lappi käyvät podiumkamppailua – Suninen ajoi ulos – Lario luokkajohdossa perjantain jälkeen

Tade Lario luokkajohdossa Sardinian MM-rallissa

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.