Kuva: Honza Fronek

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko “Tade” Lario sekä kartturi Tatu Hämäläinen lähtivät Sardinian MM-rallin lauantain erikoiskokeille WRC3-luokan kärjessä. CHL Sport Auto -tallissa ajava suomalaiskaksikko kamppaili tiukasti voitosta ranskalaista Jean-Baptiste Franchescia vastaan, mutta viimeisellä erikoiskokeella renkaat pettivät alta.

 

Peugeot 208 R2 -autolla ajava Lario koki Monte Lernon pitkällä erikoiskokeella kaksi rengasrikkoa, minkä vuoksi ero kärkeen venähti suureksi. Ensin pamahti edestä kumi, jonka kuljettajapari vaihtoi, mutta sen jälkeen meni myös takapyörä rikki. Lopulta parivaljakko nilkutti maaliin tyhjällä renkaalla.

Lario ja Hämäläinen kuitenkin jatkavat WRC3-luokassa toisena, joten tärkeitä MM-pisteitä mestaruusjahtia ajatellen on luvassa.

– Aamulla lähdettiin luokan kärkipaikalta pätkille ja aamupäivän lenkki meni ihan ok. Tiet olivat tosi rajussa kunnossa. Otettiin aika varman päälle, ettei menisi renkaita, Lario summasi.

– Johtopaikka vaihtui päivän mittaan kakkostilaan. Iltapäivällä kokeiltiin vähän hyökätä, mutta se valitettavasti kostautui. Meillä meni kaksi rengasta rikki. Menetettiin sen takia paljon aikaa. Nyt pitää vain varmistella kakkostilaa. Toki pitää muistaa, että huomenna on vielä neljä pätkää jäljellä. Kaikkea voi rallissa sattua.

Suomalaisparivaljakko oli lauantain tekemiseensä erittäin tyytyväinen. Ajo kulki hyvin ja yhteistyö kabiinissa toimi loistavasti.

– Renkaat eivät vaan kestäneet, eikä me sille mitään voitu. Ajo sujui kuitenkin tosi hyvin ja vedettiin aika kopea hyppy legendaarisella Micky´s Jumpilla. Fiilis oli koko päivän hyvä, ja auto pelitti moitteettomasti, Lario paalutti.

– Tyytyväisiä ollaan omaan suoritukseen ja oli mukava nähdä, että vauhti riittää kärkeen. Ralli on raakaa ja näillä Sardinian teillä rengasrikkoja on tosi vaikea välttää.

Lario ja Hämäläinen todistivat perjantain ja lauantain aikana, että luokkavoitto ei ole utopiaa. Ilman Franchescin ongelmia sunnuntaina se ei vielä Sardiniassa ole mahdollista, mutta takuuvarmasti suomalaiskaksikko nähdään vielä tällä kaudella ykköspallilla.

– Oli tosi hienoa taistella voitosta ja kun se oli pitkään äärettömän kovaa sekuntitaistelua. Ei harmita sen takia niin paljon, että ainakin taisteltiin siitä korkeimmasta korokkeesta ja yritettiin loppuun asti, Lario päättää.

Sunnuntaina Sardiniassa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta. Mittaa pätkillä on reilut 40 kilometriä.

Teksti: Aki Hietavala

Tade Lario luokkajohdossa Sardinian MM-rallissa

Tade Lario metsästää luokkavoittoa MM-rallissa

Neljä suomalaiskuljettajaa mukaan Sardinian MM-ralliin

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.