Teemu Suninen kirjautti nimiinsä pohja-ajan Sardinian MM-rallin kahdeksannelle erikoiskokeelle. Kuva: Teemu Sunisen Tiedotus

Teemu Suninen oli huikeassa vauhdissa Sardinian MM-rallin perjantain erikoiskokeilla, mutta jokelalaisen päivä päättyi harmilliseen ulosajoon illan viimeisellä pikataipaleella.

M-Sport Ford -tallia edustavalla Sunisella ja kartanlukija Mikko Markkulalla oli jo haarukassaan rallin kolmostila, mutta sitten rysähti.

Suomalaiskuljettaja ajoi mutkan leveäksi, eikä hän pystynyt jatkamaan matkaa, koska Ford Fiesta WRC jäi jumiin pöpelikköön.

– Ei siinä ollut mitään sen ihmeellisempää. Perä meni hieman leveäksi irtosoralle, ja siitä mentiin ulos. Vauhtia oli pikkaisen liikaa, Suninen kertasi ulosajoaan.

Edellisessä osakilpailussa Portugalissa Suninen oli taistellut itselleen komean kolmostilan ja nyt hänellä oli mahdollisuus nousta toista kertaa urallaan palkintokorokkeelle. Suninen osasi suhtautua keskeytykseensä asiaan kuuluvalla tavalla, vaikka pettymys oli kova.

– Harmittaa todella paljon. Mutta tämä kuuluu ralliin. Virheet ovat virheitä.

Suninen sai pientä lohtua siitä, että hän pystyi näyttämään lupaavaa vauhtia haastavassa sorakilpailussa.

– Se oli hyvä juttu, että ajoimme pohja-ajan seitsemännellä erikoiskokeella. Tulimme päivän muuten varmasti, ja vauhtia olisi ollut vielä paljon reservissä.

– Nyt pistetään auto kuntoon ja lähdetään hakemaan hyviä pätkäaikoja lauantaina ja sunnuntaina, Suninen suunnitteli.

Teksti: Teemu Sunisen Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.