Tade Lario aloitti Sardinian MM-rallin upeasti. Kuva: Honza Fronek

Helsinkiläinen rallikuljettaja Taisko “Tade” Lario asetti kovan tavoitteen ennen Sardinian MM-rallia. Päämääränä oli WRC3-luokan voitto. Lario ja kartturi Tatu Hämäläinen lunastivat puheitaan perjantaina. Voiton tavoittelu alkoi loistavasti.

Peugeot 208 R2:lla ajava Lario selvitti perjantain haastavat kahdeksan erikoiskoetta kunnialla läpi ja johtaa luokkaansa reilun kymmenen sekunnin turvin ennen ranskalaista Jean-Baptiste Franchescia.

– Ensimmäinen päivä saatiin kunnialla maaliin. Päivä meni tosi hyvin ja me oltiin nopein kaksivetoinen autokunta reitillä. Tosi karkeaa oli erikoiskokeilla. Aamulla varsinkin kierreltiin kiviä ja tultiin toisella sijalla päivähuoltoon, Lario summasi kovan urakan päätteeksi.

– Huollon jälkeen iskettiin päivän pisimmällä erikoiskokeella ja otettiin luokan johtopaikka haltuun. Sen jälkeen otettiin taas aika varmasti ja koitettiin vältellä isompia murikoita.

CHL Sport Auto -tallissa ajava suomalaislupaus kuitenkin muistuttaa, että Sardinian haastavissa olosuhteissa ei voi missään nimessä huokaista ennen kuin ruutulippu heilahtaa.

– Fiilis on tietenkin hyvä, kun pystyttiin ajamaan luokan parasta vauhtia. Kisa on kuitenkin vielä todella pitkä. Rallissa voi sattua mitä vaan. Johtomarginaali on vielä aika pieni, mutta ykköstila on tarkoitus pitää hallussa sunnuntaihin asti, Lario paalutti.

– Ajettiin tänään kaiken kaikkiaan tosi järkevästi. Muutamalla pätkällä vähän hyökättiin ja se kannatti. Huomenna on kova päivä myös edessä. Pätkät eivät ole ehkä ihan niin karkeita kuin tänään, mutta todella vauhdikkaita ne ovat. Myös kisan pisin pätkä Monte Lerno ajetaan lauantaina, joten tarkkana saa olla.

Lauantaina Sardinian MM-rallissa ajetaan seitsemän erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Teksti: Aki Hietavala / Tade Larion Tiedotus

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.