Jani Laaksonen matkalla NetBaron Mäntsälä-rallin voittoon. Kuva: Rally Trophy Tiedotus

Kouvolassa tulevana lauantaina ajettava Kuljetus Tuuri-ralli avaa kesäkauden Rally Trophy ja Rallin Suomen Juniorimestaruus -sarjojen osalta. Seitsemän erikoiskokeen reitti pitää sisällään yhteensä reilun 60 ek-kilometriä mutkikkaita Kymenlaaksolaisia teitä.

Rally Trophyn koko kärkiviisikko Pasi Laaksomaan johdolla on mukana. Kilpailuun starttaa myös roppakaupalla haastajia. Yhteensä pisteistä on ajamassa 32 kuljettajaa.

Yleisen 1400-luokassa Laaksomaan päänahka on kovaa valuuttaa. Kuukausi sitten ajetussa NetBaron Mäntsälä -rallissa niin Jani Laaksonen kuin Kimmo Raitanenkin ehtivät pienistä murheista kärsineen Laaksomaan edelle. Toki myös edellisen sarjakilpailun voittaja Jere Paananen hamuaa varmasti tempun uusimista nyt.

Juniori-luokan kilpailijoita on alkukeväästä nähty vähemmän viivalla, joten voimasuhteiden ennustaminen on haastavampaa. Riku Rantasalo haki 0-autotehtävästä tuntumaa Kaasujalka-rallissa, joten mies on varmasti valmiina haastamaan pisteissä edellä olevan Janne Luhtasen. Mustaksi hevoseksi voitaneen nostaa viiden vuoden ajotauon päättävä Elmeri Mäki-Kulmala, joka on ilmoittanut kilpailun päättyvän joko korin vaihtoon tai voittoon.

Suurin lähtijämäärä on junioreiden Vakio 1600 -luokassa, jossa peräti 19 kilpailijaa lähtee tavoittelemaan pisteitä. Teemu Varjo, Mikko Mäntylä ja Iiro Litjo ovat kukin kevään aikana napsineet luokkavoittoja, mutta kärkikaksikko Timo Karhinen ja Ajari Piironen ovat varmasti mukana kärkitaistelussa. Kärjessä nähtäneen myös talvella epäonninen Tomi Huttunen.

Yleisen luokan puolella kärsitään edelleen osallistuja pulaa, mutta Juha Karkia ja Pauli Nikula saavat aikaan varmasti tiukan keskinäisen kilpailun, eivätkä päästä junnujakaan helpolla.

Ensimmäinen kilpailija starttaa matkaan klo 11.01 Kouvolan torilta ja maaliin ensimmäisiä odotellaan klo 18.20 aikoihin kilpailukeskukseen.

Lisätietoa sarjasta ja 1400 Trophy luokasta sarjan uudistuneilta sivuilta, www.1400trophy.fi.

1400 Trophy on myös Facebookissa.

Teksti: 1400 Trophy Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla