Ralliautoilun Naisten Cupin voitto tähtäimessään kauteen startannut Jenna Tyllinen on kärsinyt alkuvuonna moninaisista haasteista, mutta ajamisen polte ei ole kadonnut. Kuva: Jenna Tyllinen

Ralliautoilun Naisten Cupin voitto mielessään kauteen startanneen AnkUa:n kaksikon Jenna Tyllinen – Janne Nieminen alkukausi on ollut haasteellinen monella tapaa.

Helmikuun alussa sarjan avauksessa Kangasniemellä ajaminen oli hakusessa ja lopulta auton tekniikka petti. Pitkäksi venähtänyt haasteellinen sylinterikannen korjaus jätti talven aikana testikilometrit lähes nollaan.

Saman kuukauden loppupuoliskolla jatkettiin sarjaa Oulussa, katsastuksen jälkeen autoon iskeneet käyntiongelmat saatiin kuntoon. Sen sijaan penkat kutsuivat kilpailun aikana, maaliinpääsy tuotti kuitenkin avauspisteet. Kotimatkan kruunuksi huoltoauto ja peura kohtasivat, ja kotimatka keskeytyi huoltoauton vaurioiduttua.

– Kesäkauden avaus oli mielessä jo Kouvolan SM-rallissa, mutta näköjään meidän tiimillä joku osio kremppaa vuorollaan. Omasta kropasta on ilmeisesti lämmönsäädin tai termostaatti rikki, kun tässä on useampi kuukausi taisteltu jatkuvan lämpöilyn kanssa. Alkukesän jatkuva kuumuus on tehnyt olosta hetkittäin todella tukalan. Ralliauton rattiin tässä on kuitenkin ihan valtava polte, vaikka sen vuoksi hieman paksumpaa vaatetusta on puettavakin. Kuljetus Tuuri Rallissa Valkealassa 9.6. ollaan Citroen C2 R2:lla jälleen siis viivalla ja aikomuksena on haastaa velipoika Juho Peltonen, sekä hänen kyydissään istuva aviomieheni Jarno Tyllinen, toteaa ajamisen intoa puhkuva Jenna Tyllinen.

Teksti: Jani Seppälä

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.