Henri Hokkala. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Henri Hokkala avasi kesäkautensa Kouvolan sorateillä, nyt ensimmäistä kertaa allaan hiljattain hankittu Peugeot 208 R2. Nousujohteisesti edennyt kisa ja taistelu huippusijoituksesta kariutuivat kuitenkin viimeisten erikoiskokeiden sekuntikamppailussa tehtyyn ajovirheeseen.

Kovatasoisessa SM3-luokassa nyt ensimmäistä kauttaan ajava Hokkala otti ennakkoluulottomasti uudet haasteet vastaan ja starttasi vähäisestä kokemuksestaan huolimatta kovin tavoittein kesäkauteen.

– Totta kai lähdettiin ajamaan siitä huippusijoituksesta, ei kai sitä kieltäminen. Ei ihan alussa päästy siihen rytmiin, mitä haluttiin, mutta päivän aikana luotto autoon parani huomattavasti ja alettiin paikka paikoin olemaan ihan “oikealla alueellakin”. Toki Joonas meni pääsääntöisesti EK kerrallaan hitusen karkuun, kertoilee Hokkala päivän kulkua.

Viimeiselle lenkille lähdettäessä tilanne oli tasainen, Hokkala oli kolmantena 1,3 sekuntia toisesta sijasta. Seitsemännellä erikoiskokeella sattunut pieni ajovirhe maksoi kuitenkin tolkuttomasti aikaa, näin ollen kamppailu toisesta sijasta vaihtui taisteluun nelossijasta.

– Koitettiin tulla vähän rohkeammin, vaikka tiellä oli erittäin paljon irtosoraa. Puotin etupyörää ojaan aika ahnaasti eräissä peltomutkissa, jonka seurauksena keula imaisi auton ojan pohjalle ja sieltä tullessamme pyörähdimme tiellä. Menetimme yli 30 sekuntia ja peli oli selvä. Viimeiselle pätkälle jäi kuitenkin vielä kirittävää ,ettei takaa enää ohi tulla, se tultiinkin ihan miehekkäästi.

– Paljon hyvää ja riittävästi huonoa. Nyt on ajettu ensimmäinen kisa Peugeotilla ja ylipäätänsä R2:lla soralla. Auto toimi loistavasti ja mulle uusi Michelinin kesärengas myöskin. Iso kiitos huollolle ja kaikille ennen kesäkautta apua antaneille. Pohjanmaalla jatketaan, Hokkala päättää.

Teksti: Hokkalaracing tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla