Erno Kinnunen. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Kiteeläinen Erno Kinnunen jatkoi mainiossa tulosputkessa, kun rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyi Kouvolassa. Voittovauhtiin ei tällä kertaa ollut eväitä, mutta SM4-luokan kolmas sija tyydytti pienten vaikeuksien jälkeen.

Honda Civicillä kilpaileva Kinnunen ja kartanlukija Ville Mäkelä aloittivat kisan luokan kakkossijalla, mutta ajovirhe kolmannella erikoiskokeella maksoi aikaa ja eroa luokan pohja-aikaan kertyi yli 30 sekuntia.

– Jarrutus valui pitkäksi ja pudottiin ojaan. Menetimme niin paljon aikaa, että luokan toinen sija karkasi liian kauaksi. Sitten muutimme taktiikkaa ja keskityimme pitämään sarjapisteissä lähimmän uhkaajan Jussi Tepon takana, myönsi Kinnunen.

– Sarjatilanteen kannalta saatiinkin tärkeät pisteet Kouvolasta tuliaiseksi. Muutamalla erikoiskokeella vauhti oli hyvällä tasolla, eikä niillä tullut suurempia virheitä. Sellainen varma perussuoritus toi nyt kolmannen sijan.

Erno Kinnunen lähtee jatkamaan kesäkautta hyvillä mielin, kun tilanne mestaruuskamppailussa näyttää lupaavalta.

Kinnusen lisäksi vain yksi kuljettaja on onnistunut ajamaan kaikissa alkukauden neljässä osakilpailussa luokassaan joka kerta palkintopallille.

SM-sarja jatkuu Seinäjoella 15.-16. kesäkuuta.

SM4-luokan pisteet 4/7 osakilpailun jälkeen:

1. Erno Kinnunen 90
2. Jussi Teppo 79
3. Tomi Vilenius 51
4. Harri Korkiakoski 34
5. Mikko Heikkilä 25

Teksti: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla