Teemu Suninen ylsi uransa parhaaseen tulokseen Portugalin MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Portugalin MM-ralli saatiin sunnuntaina päätökseen suomalaisittain positiivisissa merkeissä. Belgian Thierry Neuville voitti Portugalin osakilpailun, mutta Suomen Teemu Suninen tykitti WRC-uransa komeimman tuloksen kipuamalla kolmannelle palkintokorokkeelle.

Suninen jatkoi vauhdikasta menoaan myös sunnuntain viidellä erikoiskokeella. Neuville voitti yleiskilpailun 40 sekunnin erolla brittien Elfyn Evansiin, ja suomalainen seurasi perässä 47,3 sekuntia kärjen vauhdista.

– Mahtavaa! Power Stage ja koko Portugalin MM-ralli ajettu. Saalistettiin kolmas sija, joka on myös ensimmäinen palkintokorokesijoituksemme MM-rallissa. Tämä oli fantastinen kisa meille. Menihän siinä melkein vuosi, mutta olen iloinen että pystyin tähän, intoili Suninen sunnuntain viimeisen erikoiskokeen jälkeen.

Esapekka Lappi yritti kaikkensa saada Sunista kiinni sunnuntaina, mutta ero oli lopulta Toyota Gazoo Racingin kuljettajalle liikaa. Lappi jäi Suniselle 7,4 sekuntia, ja onnistui pitämään nelospaikkaa himoinneen Dani Sordon takanaan 6,2 sekunnin erolla.

Juuso Nordgren oli viikonlopun rengasrikoistaan huolimatta WRC2-luokan kuudes ja kokonaistuloksissa 13:s.

Toyota Gazoo Racingin Jari-Matti Latvala kipusi kokonaistuloksissa 25. sijalle perjantain keskeytyksen tiputettua miehen hetkeksi pois pelistä. Jari Huttunen oli Latvalan perässä 26:s ja Max Vatanen 31:s.

Seuraava MM-ralli ajetaan Italian Sardiniassa 7.-10. kesäkuuta.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Suninen Portugalin MM-rallin viimeiseen kilpailupäivään kolmannelta sijalta

Neuville Portugalin MM-rallin johdossa – suomalaiset vaanivat iskuasemissa

Toyotalle pettymys – suomalaiset hyvissä asetelmissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla