Juuso Nordgren oli luokkansa kuudes Portugalissa. Kuva: Peter Thul

Škodan tehdaskuljettaja Juuso Nordgren sijoittui Portugalin MM-rallin WRC2-luokassa kuudenneksi. Päätöspäivän vauhtiinsa nuorukainen oli tyytyväinen, vaikka mukaan mahtuikin jälleen yksi rengasrikko.

– Tämä päivä sujui vähän paremmin kuin muut, mutta kyllä tästä kokonaisuudessaan tuli kovat oppirahat maksettua, Nordgren summasi.

Sunnuntaina kisassa ajettiin viisi erikoiskoetta. Nordgren aloitti päivän vahvasti ollen aamun ensimmäisellä EK:lla kolmanneksi nopein. Seuraavalla pikataipaleella karkkilalainen oli seitsemäs, mutta kolmannella Skodasta meni jälleen rengas ja tappiota kärkeen tuli lähes puolitoista minuuttia.

– Se rengasrikko oli täysin oma mokani. En ollut nuotituksessa merkannut yhtä kiveä ja oikea eturengas osui siihen. Viimeiset viisi kilometriä ajoimme tyhjällä renkaalla, Nordgren harmitteli.

Kisan kaksi viimeistä erikoiskoetta Nordgren oli jälleen luokkansa kärkikastissa; EK:lla 19 hän oli viides ja rallin päättäneellä reilut 11 kilometrisellä Fafen pätkällä hienosti toinen.

– Vauhti meillä oli ihan ok koko viikonlopun ajan, mutta viiden rengasrikon takia sijoitus oli vasta kuudes. Sikäli fiilikset ovat vähän ristiriitaiset, sillä tärkeitä kilometrejä tuli, mutta oppia tuli kyllä todella rankalla kädellä.

Suurta rengasrikkojen määrää Nordgren ei osannut selittää.

– Osa oli varmasti huonoa tuuriakin, mutta täytyy analysoida kisan jälkeen tarkasti, että mistä noin suuri määrä voi johtua.

WRC2-luokan voittoon ajoi Nordgrenin tallikaveri Pontus Tidemand, joka Nordgrenin tavoin kärsi perjantaina rengasrikon, mutta sen jälkeen ruotsalaisen vauhti oli muille liikaa. Sunnuntaina ei muutoksia kärkikuusikossa nähty, mutta suomalaisen vauhdista kertoo jotain, että ennen päätöspäivää Nordgren oli yli minuutin viidentenä ollutta Hiroki Araita perässä. Maalissa eroa oli vain kymmenen sekuntia.

– Tulevaisuuden kannalta oli kuitenkin erittäin iso apu, että pääsimme kaikki EK:t läpi. Ensi vuonna voimme ajaa voitosta, Nordgren sanoi päättäväisesti.

Pian jälleen tositoimiin

Nordgrenin kisakalenteri on ollut varsin moninainen, sillä kauden avaus tapahtui Tšekin mestaruussarjassa, josta hypättiin suoraan MM-sarjaan. Škoda pyrkiikin tarjoamaan suojatilleen mahdollisimman monipuolista oppia erilaisista olosuhteista. Seuraavasta kisastaan Nordgren on kuitenkin vielä varsin salamyhkäinen.

– Parin viikon päästä olemme jälleen tositoimissa, nuorukainen vinkkaa.

Portugalin MM-rallin WRC2-luokan lopputulokset:

1. Pontus Tidemand – Jonas Andersson Škoda Fabia R5 4.03.57,4
2. Łukasz Pieniążek – Przemysław Mazur Škoda Fabia R5 +2.06,5
3. Stéphane Lefebvre – Gabin Moreau Citroën C3 R5 +2.25,5
4. Pierre-Louis Loubet – Vincent Landais Hyundai i20 R5 +3.10,5
5. Hiroki Arai –  Glenn Macneall Ford Fiesta R5 +5.31,6
6. Juuso Nordgren – Tapio Suominen Škoda Fabia R5 +5.41,1

Teksti: Joni Vainio

Juuso Nordgrenille tärkeät MM-pisteet kovan viikonlopun päätteeksi – Tidemand jälleen WRC2-luokan kuningas

Nordgrenin epäonni Portugalissa jatkui – ”turhauttavaa!”

Nordgrenilla haastava alku Portugalin MM-rallissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla