Teemu Suninen aloitti Portugalin MM-rallin lupaavasti. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Portugalin MM-ralli alkoi torstai-iltana 3,36 kilometrin supererikoiskokeella Lousadan rallicrossradalla. Toyota Gazoo Racing -tiimin virolaiskuljettaja Ott Tänak ampaisi heti avauspäivänä rallin kärkisijalle. Suomen Teemu Suninen seurasi hienosti perässä jaetulla toisella sijalla Sebastien Ogierin kanssa.

Toyotalla niin ikään ajava Jari-Matti Latvalan alkukausi on ollut kivikkoinen, mutta Portugalista mies lähtee hakemaan puhdasta suoritusta.

– Menetin hieman aikaa lopussa. Pitää katsoa mitä tapahtui mutta en ole huolissani. Minulla on erittäin positiiviset tunnelmat rallin alussa ja auto tuntuu todella hyvältä. Toivoisin, että tämä ralli olisi käännekohta kaudellani. Haluaisin puhtaan ajon ja mahdollisuuden näyttää sitä vauhtia, mihin tiedän pystyväni, kertasi Latvala torstaipäivän päätteeksi.

Toyota Gazoo Racingin kolmas tiimikuljettaja Esapekka Lappi oli torstain erikoiskokeen jälkeen kymmenentenä, mutta kiitteli auton toimivuutta.

– Emme tehneet muutoksia autoon aamulla, ja olen melko tyytyväinen auton säätöihin. Olen täällä toista kertaa WRC-autolla, joten nyt kun minulla on jo kokemusta täältä viime vuodesta, yritän pinnistää hieman enemmän ja toivottavasti se tuo parempia tuloksia, suunnitteli kymmenenneksi ajanut Lappi.

Teemu Suninen veti suomalaisista pisimmän korren, ja sijoittui tuloslistassa jaetulle toiselle sijalle torstain jälkeen.

– Portugalin MM-ralli alkoi meiltä hyvin. Ajettiin eka pätkä aikaan 2.34,7, mikä oli toiseksi nopein kaikista. Tästä hyvillä fiiliksillä huomiseen ja kunnon sorapätkille, pohti Suninen.

Suomen Juuso Nordgren oli 14:s, Jari Huttunen 22:s ja Max Vatanen 34:s. Portugalin MM-ralli jatkuu perjantaina kahdeksalla erikoiskokeella.

Tulokset torstain jälkeen

Teksti: Moottoriurheilu.tv / Toyota Gazoo Racingin tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla