Eerik Pietarinen lähtee roimassa pistejohdossa kohti Kouvolan SM-rallia. Kuva: AKK/Santeri Rosenvall

Rallin SM-sarja jatkuu kauden neljännellä osakilpailulla lauantaina 19.5. Kouvolassa, minne 24-vuotias tuusulalainen Eerik Pietarinen lähtee sangen tukevassa pistejohdossa. Eroa SM1-luokassa toisena olevaan Marko Mäntyyn on jo kolmen ajetun rallin jälkeen 36 pistettä.

Pietarinen pääsi soratuntumaan käsiksi Škoda Fabia R5 -ralliautollaan ralliviikon ennakkotesteissä. Meno oli nuorella miehellä kohdallaan.

– Auto tuntui testeissä hyvältä ja sitä on nyt säädetty tietysti ensinnäkin sora-asetuksiin eli alusta on vähän jäykempi. Lisäksi kokeilimme muutamia juttuja, joten katsotaan, onko niistä Kouvolassa hyötyä, Pietarinen toteaa salamyhkäisesti.

Kouvolan reitti on muuttunut melkoisesti viime vuodesta ja Pietarinen odottaa sen olevan yksi selkeimmistä haastetekijöistä.

– Tiethän siellä on oikein hienoja, mutta yhtään samaa pätkää ei ole viime vuoteen verrattuna, joten se lisää haastetta. Toisaalta on kiva päästä uusille teille.

SM-sarjan talvikautta dominoinut nuori tuusulalainen ei suostu tiputtamaan tavoitteitaan kesäkaudellekaan.

– Pistejohto on tukeva, mutta kaikki loputkin rallit pitää ajaa mahdollisimman hyvin. Pistetilanne on hyvä, mutta ei me vielä ainakaan varmistelemaan lähdetä, vaan kaasu pohjassa mennään. Vain voitto kelpaa, muut sijat eivät tyydytä, Pietarinen naulaa viikonlopun ohjenuoransa.

Kouvolan SM-ralli alkaa lauantaina 19.5. ensimmäisellä erikoiskokeella kello 9.48 ja viimeinen erikoiskoe starttaa 17.17.

Kouvolan SM-rallin tulokset

GPS-seuranta

Väliajat

Teksti: Sami Kolsi

Eerik Pietarinen pistekärjessä valloittamaan Joensuun ralliteitä

Eerik Pietarinen kasvatti pistejohtoaan Mikkelin SM-rallissa

Eerik Pietarinen Škodalla Ralli SM -sarjaan

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla