Aki Sahila starttaa hyvin valmistautuneena kauden toiseen Peugeot 208 Cupin osakilpailuun. Kuva: Bastien Roux

Ranskan Peugeot 208 Cupissa kilpailevan Aki Sahilan rallikausi jatkuu tulevana viikonloppuna, kun sarjan toinen osakilpailu Rallye d’Antibes ajetaan Etelä-Ranskan asfalttiteillä.

Kauden avauskilpailussa seitsemänneksi sijoittunut Sahila starttaa kartanlukijansa Rami Suorsan kanssa kauden kolmanteen kilpailuun hyvin valmistautuneena.

Kaksikko voitti huhtikuun lopulla Ranskassa ajetun testikilpailun, jonka lisäksi tuntumaa on haettu vielä tiistaina ralliin valmistavissa testeissä.

– Meillä oli tiistaina hyvä testitie ja kelikin oli ihan ok. Kuiva tie vastasi suunnilleen tulevan kisan olosuhteita. Autoon ei testikisan jälkeen olla tehty isompia muutoksia, joten sen pitäisi nyt olla iskussa, rallissa nähdään sitten onko miehet iskussa. Perjantaina haetaan vielä lopullinen tuntuma shakedownissa, Sahila kertoo.
Keskiviikkona ja torstaina kaksikko on ahkeroinut nuotituksen parissa, mutta vielä perjantaina on mahdollisuus hakea viimeiset säädöt autoon shakedownissa.

– Täällä on nyt toinen nuotituspäivä käynnissä ja kaikki vaikuttaa hyvältä. Nuotti paranee kisa kisalta koko ajan ja sen kanssa on tehty paljon töitä. Millään osa-alueella ei ole vielä tullut sellaista stoppia kehityksessä, eli kaikilta osin mennään eteenpäin.

Vaikka sarjan taso on tänä vuonna erittäin kova, on toista kertaa Antibes-ralliin osallistuvalla Sahilalla kauden ensimmäinen 208 Cupin podiumpaikka kuitenkin tähtäimessä.

– Se oli vasta urani kolmas ralli, kun ajoin täällä kaksi vuotta sitten. Silloin oli vielä kovasti hakemista, joten jos nyt koitetaan vähän paremmalla menestyksellä. Hieno kisa tämä kuitenkin on.

– Taso on kyllä jonkin verran yllättänyt, sillä tänä vuonna näyttää olevan enemmän kokeneita kavereita ainakin soralla. Nyt nähdään sitten se asfalttikilpailun taso. Podiumpaikkaan olisin tyytyväinen, mutta täysillä vedetään ja katsotaan sitten mihin se piisaa, Sahila toteaa.

Kaksipäiväinen kilpailu käynnistyy lauantaina kuudella erikoiskokeella, ja rallin päätöspäivänä sunnuntaina vuorossa on vielä toiset kuusi erikoiskoetta.

Teksti: Aki Sahila Rallying / Taneli Niinimäki

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla