"Katsotaan viimeisillä pätkillä kuinka lähelle pohja-aikoja päästään", kiteyttää Jere Pensas Kouvolan SM-rallin. Kuva: JiiVee Korpela

Rallin ja rallisprintin SM-sarjoissa kilpailevan laihialaisen Jere Pensaan kesän urakka käynnistyy tulevana viikonloppuna Kouvolan SM O.K. Auto-rallissa.

Edellinen, luokkavoittoon päättynyt kilpailu Pensaalla oli Vihdin asfalttirallisprint.

Nyt lauantaina laihialainen on uuden haasteen edessä, kun Renault Megane on valjastettu reilun 100 kilometrin rypistelyyn Kouvolan ympäristön sorateillä.

Tämän kauden toisesta osakilpailusta Mikkelistä SM-kautensa V1600 -luokan Suomi Cup -pistejahdissa aloittanut nuorimies lähtee Kouvolaan “kylmillä renkailla”.

– Viimeisten viikkojen aikana on ollut monenlaisia kiireitä. Siviilihommien lisäksi Vihdin asfalttikisan jälkeen auton alusta on pitänyt muuttaa soraralleihin sopivaksi. Saamme auton kisakuntoon vasta nyt viikolla. Testeihin ei taida olla mahdollisuuksia. Mitä nyt tuossa kotitiellä ehkä pääsee vähän kokeilemaan, Pensas kertoo.

Kouvolan O.K. Auto-rallissa Pensaan ja kartturin Jouni Saarijärven kisarytmi perustuu nouseviin kierroksiin.

– Kun nuoteista ajamisesta on vielä vain vähän kokemusta ja edellisestä rallistakin reilu pari kuukautta, on selvää, että pari ensimmäistä pätkää menee siinä kun haetaan rytmi kohdalleen. Luulen, että tämä systeemi kun ajetaan kaikki pätkät saman päivän aikana, sopii meille hyvin. Kun luotto löytyy sorapinnalle, voimme sitten pätkä pätkältä nostaa vauhtia.

– Nostetaan vauhtia päivän mittaan ja katsotaan viimeisillä pätkillä kuinka lähelle pohja-aikoja päästään, kiteyttää Pensas kahdeksan erikoiskokeen SM-rallin.

Pensas Racingin Renault Meganen alustajumppa jatkuu heti Kouvolan rallin jälkeen. Seuraavan kerran Jere on pilkulla Kauhajoen asfaltilla SM-rallisprintin merkeissä tämän kuun viimeisenä sunnuntaina.

Teksti: Pensas Racing / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla