Juuso Nordgren. Kuva: Peter Thul

Rallikuljettaja Juuso Nordgren lähtee torstaina alkavaan Portugalin MM-osakilpailuun luottavaisena, vaikka antaakin muille WRC2-luokan kuskeille rutkasti tasoitusta.

Nuotitukselta tavoitettu suomalaiskuski sanoo pätkien olevan haastavia.

– Reitti vaikuttaa ihan hienolta ja ainakin vielä tiet ovat kelvollisessa kunnossa.

Onhan tuolla aika paljon kiviä ja Portugalin rallilla on maine, että täällä tulee herkästi rengasrikkoja, Norgren toteaa.

Portugalin MM-rallissa ajetaan yhteensä 20 erikoiskoetta ja EK-kilometrejä kertyy yhteensä hieman alle 360.

– En usko, että meidän lähtönumerolla tiet olisivat vielä huonossa kunnossa, mutta kun kaikki pätkät ajetaan kahteen kertaan, toinen ajokerta voi olla raaka, numerolla 43 reitille lähtevä Nordgren pohtii.

– Mutta on tulla hienojakin osuuksia, joilla pääsee laskemaan kunnolla ja pääsee sorafiilikseen.

Kaikki pätkät ovat samoja kuin viime vuonna, joten Nordgren yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa antaa kokemuksessa muille kuskeille rutkasti tasoitusta.

– Ne, jotka ovat täällä olleet viime vuonna, tuosta on heille todella iso etu. Me olemme yrittäneet opetella pätkiä viime vuotisten incar-videoiden perusteella.

Olosuhteet Portugalissa ovat keväiset, mutta ongelmaksi saattaa muodostua paikoillaan leijuva pöly.

– Alkuviikosta testeissä oli vain +8 astetta, mutta päivisin on ollut reilut parikymmentä. Aurinkoista on luvattu viikonlopuksi, mutta aamut ovat olleet viileitä.

– Nuotituksessa pölyä on ollut, mutta en osaa sanoa, miten sitten kisassa. Onneksi lähtövälit ovat aika pitkät, Nordgren miettii.

Kilpailu WRC2-luokassa on kovaa, sillä mukaan on ilmoittautunut peräti 17 kilpailijaparia.

– Odotukset ovat maltilliset, enkä halua naulata mitään tulostavoitetta. Luokassa on ennätysmäärä lähtijöitä, joten todella vaikea sanoa, mikä meidän sijoitus olisi, jos kaikki sujuisi ongelmitta. Tavoitteena on ajaa ehjä kisa, koska olemme ensikertalaisia täälläkin, kuten vähän kaikissa MM-ralleissa.

– Tarvitaan kilometrit, jotta voidaan tulevina vuosina ajamaan voitosta täällä, mutta toisaalta meillä on alla hyvä valmistautuminen ja fiilis on hyvä. Kyllä me yritämme mennä kovempaa kuin esimerkiksi viime vuonna Espanjassa tai Walesissa, Nordgren vertaa.

www.jnracing.fi
www.facebook.com/juusonordgrenracing
twitter.com/JuusoNordgren
www.instagram.com/juusonordgrenracing

Teksti: Joni Vainio / Juuso Nordgrenin Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla