Jaro Kinnunen. Kuva: Marko Kyöstilä

Kaksivetoisten autojen SM3-luokkaa alkukaudella hallinnut Jaro Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka lähtevät Ralli SM -sarjan kesäkauteen hyvin valmistautuneena.

Espoolainen Jarospeed-tiimi ajoi treenimielessä Mäntsälä-rallin viime viikonloppuna. Kaikki sujui testikisassa mallikkaasti, ja Peugeot 208 R2 -auto on nyt hiottu kunnon sorasäätöihin.

– Mäntsälässä tosiaan käytiin ajamassa hyvä treenikilpailu ja kaikki sen suhteen meni loistavasti. Tiet olivat kunnossa, keli oli mahtava ja pito oli aivan uskomaton, Kinnunen kertasi.

– Oma suoritus oli tasaisen kova. Siitä kertoo se, että toiseen kertaan ajettavilla pätkillä aikani kohentui vain muutaman sekunnin vaikka tosissaan yritettiin kyllä parantaa.

Luokkavoittoon ajoi isomman ryhmän Hondalla Mikko Heikkilä, joka oli kuuden erikoiskokeen reitillä 8,3 sekuntia Kinnusen autokuntaa nopeampi.

Jaro Kinnunen pääsee Kouvolassa kilpailemaan urallaan ensimmäistä kertaa numerolla 1.

– Toki lähtöpaikka on hieman haastava, varsinkin jos irtosoraa on tiellä paljon. Tavoitteet kilpailuun ovat luonnollisesti kovat, kun muistetaan, että alkukausi tarjosi pelkkiä voittoja.

– Pyrin kuitenkin ajamaan järkevällä taktiikalla sekä pitämään mielessä sarjatilanteen. Kouvolan tiet ovat yleensä sopineet mulle hyvin, joten odotan tulevaa kilpailua innolla, Jaro Kinnunen summaa.

Kouvolan SM-ralli ajetaan lauantaina 19.5. Ensimmäinen auto starttaa reitille kello 9.01 Kauppakeskus Veturin etupihalta. Maaliin Sokos Hotel Vaakunan pihalle kilpailijat saapuvat kello 18 jälkeen.

Teksti: Jarno Saari

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla