Kari Hämäläinen ja uusi Skoda Fabia III R5. Kuva: Timo Kutila

Ruskolainen rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläinen rentoutuu ralliharrastuksen parissa. 

– Ralliautoilu antaa vaihtelua ja hyvää mieltä yrittäjän kiireiseen elämään. Ihmisillä on omat harrastukset ja rallista on muodostunut minulle rakas laji.

Olen ajanut ralleja satunnaisesti vuodesta 2002 yli kymmenellä eri autolla. Tällä kaudella suunnitelmaani sisältyy yhteensä kuusi kesäkeleillä ajettavaa kilpailua, kertoo Hämäläinen.

Suomen mestaruussarjassa SM1 Super4 -luokassa kilpaillaan kansainvälisten luokitusten ja -sääntöjen mukaisilla S2000- ja R5-ryhmien autoilla. Autot ovat nelivetoisia sekä moottoriltaan, alustaltaan ja voimansiirroltaan viritettyjä. Tehoa löytyy 290-380 hevosvoimaa ja painoa 1200-1350 kiloa.

Kakkosohjaajana Hämäläisellä toimii Risto Pietiläinen, joka on yksi Suomen kokeneimmista kartanlukijoista. Yhteistyö ja henkilökemiat toimivat loistavasti niin reittiin tutustumisessa kuin erikoiskokeilla. Pietiläinen on ansioitunut muun muassa Kalle Rovanperän kanssa.

Uusi Skoda Fabia III R5 Performance on tehtaan viimeisin kehitysversio ja se saapui Suomeen toukokuun alussa. Autolla on nyt ajettu testiä liki sata kilometriä ja se toimii hyvin heti ensipuraisusta lähtien. Kilpailijapari on valmiina starttaamaan kesäkauden ensimmäiseen SM-ralliin Kouvolan haastaville erikoiskokeille ensi lauantaina 18.5. Hämäläisen ja Pietiläisen kilpailunumero Kouvolassa on 47.

Ralliauton huollosta vastaa Eero Räikkösen vuonna 1997 perustama Printsport Oy. Yritys on erikoistunut moottoriurheiluun ja saavuttanut yhdessä asiakkaidensa kanssa kymmeniä SM-kärkisijoja.

Hämäläisen Skoda Fabia III R5:ssa on 1620 cm3 nelisylinterinen turboahdettu moottori. Suoraruiskutusmoottorista löytyy tehoa 205 kW ja maksimivääntöä 420 Nm. Uusi kampimekanismi on erityisesti suunniteltu rallikäyttöön. Auton pituus 3994 mm, leveys 1820 mm ja paino 1230 kg. Korissa on ralliin suunnitellut turvakaaret. Auto on modifioitu 4×4 voimansiirrolle ja siinä on 5-vaihteinen seqventaalinen manuaalivaihteisto. Huippunopeutta löytyy 200 km/h.

Rallikilpailut 2018

SM O.K. Auto ralli Kouvola 18.-19.5.
SM Pohjanmaa ralli Seinäjoki 15.-16.6.
MM Neste Rally Finland Jyväskylä 26.-29.7.
SM Enset ralli Sastamala-Huittinen 31.8.-1.9.
SM TeijoTalot ralli Turku-Salo 28.-29.9.
Rantaralli Mynämäki 6.10.

Teksti ja kuvat: Timo Kutila / Kari Hämäläisen Tiedotus

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla