Nurmijärveläinen Sami Grönthal voitti BMW-luokan Mäntsälässä 15 sekunnilla. Kuva Marko Kyöstilä

BMW-rallisarjan ensimmäisessä kesäosakilpailussa saatiin uusi osakilpailuvoittaja, kun NetBaron Mäntsälä Rallin voittoon kaasutteli Nurmijärven UA:n Sami Grönthal.

Hyväkuntoisilla mutta pölyisillä teillä ajettu BMW-sarjan kolmas osakilpailu käynnistyi vanhojen mestarien komennossa.

EK-pohjat ajoi vuosien 2008 ja 2012 mestari Timo Bäck, vuonna 2016 mestaruuden voittanut Sami Grönthal oli toinen ja hallitseva mestari Veli-Matti Havelin kolmas.

Bäckin matka päättyi kakkos-EK:n jälkeen. Havelin kavensi kakkosella Grönthalin johtoa, mutta nurmijärveläinen kirjasi nimiinsä kolmosen pohjat. Kauden avauskisan voittanut Anssi Valkonen lisäsi koko ajan vauhtia ja siirtyi nelosen pohjien myötä Grönthalin taakse BMW-luokan kakkoseksi.

EK:t 1 ja 2 ajettiin uudelleen rallin päätteeksi. Ne molemmat voittanut Havelin nousi AL-Härmän Valkosen ohi, mutta Grönthalin tavoittamisessa edellisen osakilpailun voittanut Laihian UA:n kuljettaja ei onnistunut. Sami Grönthalin voittomarginaali oli 15 sekuntia, mutta kakkosen ja kolmosen ero oli 62 EK-kilometrin jälkeen vain 3,4 sekuntia.

Yhden voiton ja kaksi kakkossijaa ajanut laihialainen Veli-Matti Havelin johtaa BMW-luokkaa kolmen osakilpailun jälkeen. Kuva Marko Kyöstilä

Kun BMW-sarjan on puolivälissä, viime vuonna mestaruuden näytöstyyliin voittanut Veli-Matti Havelin on piikkipaikalla ennen Anssi Valkosta. Seuraavan kerran BMW-luokan pisteistä ajetaan 7.7. Orimattila-rallissa.

Teksti: Pekka Virtanen / BMW Xtreme Rally -sarjan tiedotus

BMW Xtreme Rally -sarjalle oma yhdistys

BMW Xtreme Rally jatkuu 13.5. Salon osakilpailulla

BMW Xtreme Rallyn talvikausi päätökseen – Havelin BMW-sarjan ykkönen myös Hankirallissa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla