Tervakosken Janne Lindberg oli nopein kuljettaja Mäntsälässä ajetussa historic-rallisarjan ensimmäisessä kesäosakilpailussa. Kuva: Merita Mäkinen

Historic Rally Trophy -sarjan ensimmäinen kesäosakilpailu päättyi tiukan sekuntitaistelun jälkeen Janne Lindbergin voittoon. Tervakoskelainen oli nopein myös HRT-sarjan toisessa osakilpailussa, ja sarja-avauksessa Lindberg menetti yleiskilpailun voiton hitaampien kilpailijoiden vuoksi.

Volkswagen Historic Rally Teamia pyörittävä Lindberg joutui starttaamaan Netbaron Mäntsälä Ralliin kylmiltään, sillä miehen historic-Golf tuli ajokuntoon vasta perjantai-iltana.

– Moottoriin saatiin männät ihan viime tipassa, ja tarvittiin paljon apujoukkoja, että auto saatiin ylipäätään ajokuntoon. Se valmistui niin myöhään, ettei sillä ajettu yhtään testiä, ennen kuin lippu heilahti Mäntsälässä avauserikoiskokeen lähdössä, kertasi Lindberg kisaa edeltäneitä kiireitä.

– Hyvä luotto oli kuitenkin heti alusta alkaen autoon ja ajamiseen. Tiet kestivät hyvin, mutta edellä lähtenee nostattama pöly hiukan haittasi. Onneksi sain EK 5:lle kahden minuutin välin. Sen myötä tuli päivän ensimmäinen EK-pohja ja nousin yleiskilpailun kärkeen.

Janne Lindberg ja Harri Ruokonen voittivat Raision Kimmo Juhannusvuoren kolmella ja Riihimäen Timo Kuukan 4,3 sekunnilla.

– Kaverit veti kovaa, ja tuollaisen kisan jälkeen tuntuu hienolta olla se kaikista nopein kuski. Tämä oli hieno taistelu- ja ajovoitto, nyt tuntuu hyvältä. Tähän kauteen lähdettiin historic-mestaruus mielessä, ja tavoite on hyvin hanskassa, iloitsin ennen vuotta 1982 valmistettujen autojen Historic -81:ssä kilpaileva Janne Lindberg.

Seuraavan kerran historic-pisteistä ajetaan 7.7. Orimattila-rallissa.

Teksti: Janne Lindbergin tiedotus

Kärkikolmikko omilla sekunneilla, Janne Lindberg historicien nopein

Autopirtti-rallin voittaja Janne Lindberg ajaa koko Historic Rally Trophy -sarjan

Janne Lindberg Ähtärissä historic-luokkien nopein

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.