Tervakoskelainen Janne Lindberg nousi alkuvaikeuksiensa jälkeen kilpailun kärkeen ja nappasi historic -luokkien nopeimman kuljettajan tittelin. Kuva: Marko Kyöstilä

Tervakoskelainen Janne Lindberg voitti tänään Mäntsälän ympäristössä ajetun Netbaron Mäntsälä Rallin, joka oli Historic Rally Trophy -sarjan kolmas osakilpailu kuudesta.

Lindberg onnistui toistamiseen nappaamaan historic-luokkien nopeimman kuljettajan tittelin. Mäntsälässä ajettiin tällä kaudella nyt ensimmäistä kertaa sorapinnalla kahden talvikisan jälkeen, ja taistelu luokkavoitoista oli todella tiukkaa.

Kilpailun historic-luokkien kolmen kärki oli omaa luokkaansa. Volkswagen Golfilla ajava Lindberg voitti kolmella sekunnilla raisiolaisen Escort-kuljettajan Kimmo Juhannusvuoren. Kolmanneksi sijoittunut riihimäkeläinen Timo Kuukka jäi voittajasta 4,3 sekuntia. Neljänneksi sijoittunut karkkilalainen Matti Jaatinen jäi jo puolisen minuuttia.

Netbaron Mäntsälä Rallissa ajettiin tänään kuusi erikoiskoetta, joiden yhteispituus noin 62 kilometriä. Lämmin sää helli rallikansaa, kun elohopea nousi lähelle hellerajaa. Kilpailijoilla oli paikka paikoin melkoisen tukalat olot, kun lämpötila auton sisällä nousi heikon saunan lukemiin.

Loppilainen Tero Salminen aloitti Mäntsälän rallin väkevimmin. Kimmo Juhannusvuori jäi 1,9 sekunnin päähän ja Lindberg oli kolmantena, 3,6 sekuntia perässä.
”Auto valmistui vasta perjantai-iltana, ja myös pientä arkuutta oli ensimmäisillä pätkillä havaittavissa kuljettajassa. Saksasta saatiin männät ihan viime tipassa, paljon tarvittiin apujoukkoja, jotta saatiin auto ylipäätään ajokuntoon”, kertasi Lindberg kisan alkuvaikeuksia.

Kärjessä kisa oli tiukkaa

Ennen kuin Lindberg viidennellä erikoiskokeella meni johtoon, Kimmo Juhannusvuori kahdesti ja Matti Jaatinen kerran kävi tiputtamassa Salmisen kärjestä. Kun tervakoskelainen otti kisassa komennon, Salminen oli pudonnut viidenneksi ja ero kärkeen oli kertynyt 15,8 sekuntia.

– Tasaisesti koko ajan yritettiin ajaa kovaa. Alkukankeuden jälkeen yhtäkkiä havahduttiin siihen, että nyt porukka menee tosi kovaa ja meidän on vauhtia lisättävä, jos meinataan pärjätä, Lindberg kommentoi.

Lindberg onnistui jättämään Juhannusvuoren 1,3 sekunnilla taakseen ja tiesi, ettei mikään ole vielä varmaa.

– Tiedettiin, ettei tässä vaiheessa voi vielä nenää alkaa kaivaa, ajettiin kyllä ihan täysillä, jotta pystyttiin pitämään Kimmo takana.

– Tiesin etukäteen, että Juhannusvuori, Juha Laaksonen, Kuukan Timppa, Karjalaisen Tommi ja moni muukin on kova vastus. Samoin Salmisen Tero veti vanhalla Corolla tosi kovaa alun, todella hatun noston arvoinen suoritus. Nyt tuntuu hyvältä, hienoa se on olla nopein kuski kaikista.

Historic Rally Trophyn osakilpailuissa lähdetään luokkajärjestyksessä ja luokassa 12 ajavalla Lindbergillakin numerot auton kyljessä ovat lähes aina päälle 50:n.

– Ehkä sitä pienemmällä numerolla ajaisi hieman erilaisempaa ajolinjaa. Nyt on vain maltettava pysyä puhtaalla uralla, mikä on välillä ”väärä tapa” minun ajotyylilleni. Voisi se välillä olla kiva ajaa pienemmälläkin numerolla, tuumaili voittaja.

Lindberg oli kauden kolmessa osakisassa toistamiseen kilpailun nopein historic-kuljettaja.

– Samaa rataa jatketaan, Lammin kisan kakkossija vieläkin vähän harmittaa, vaikka talvesta on jo näin paljon aikaa. Tämä oli hieno taistelu- ja ajovoitto, nyt tuntuu hyvältä, Lindberg päättää.

Teksti: Kikka Kuosmanen

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.