BMW-sarjan hallitseva mestari Veli-Matti Havelin voitti BMW-luokan Ähtärissä ja siirtyi samalla BMW-rallisarjan kärkeen. Kuva: Marko Kyöstilä

Talven osakilpailuissa kovuutensa ja tasaisuutensa osoittaneen BMW-rallisarjan kesäkausi käynnistyy 12.5. ajettavalla NetBaron Mäntsälä rallilla.

BMW-sarjan osakilpailut ajetaan myös tällä kaudella Historic Rally Trophy -osakilpailujen yhteydessä.

BMW- ja HRT-sarjat käynnistyivät 20.1. Lammilla, ja toinen talviosakilpailu ajettiin 10.2. Ähtärissä. Mäntsälän jälkeen pisteistä ajetaan heinä-lokakuussa Orimattilassa, Espoossa ja Urjalassa.

Sarjan ennakkosuosikkeja ovat AL-Härmän Anssi Valkonen, hallitseva mestari Veli-Matti Havelin (Laihian UA) ja vuoden 2016 mestari Sami Grönthal (Nurmijärven UA). Yleiskilpailun voitosta ajavat myös senioreissa kilpaileva vuosien 2008 ja 2012 mestari Timo Bäck (Lapuan UA) ja vuoden 2014 mestari Tommi Harju (Valkealan UA).

Yleisen luokan mestaruuden lisäksi BMW-sarjassa ajetaan juniorimestaruudesta ja yli 50-vuotiaiden kuljettajien seniorimestaruudesta.

Kauhavalainen Anssi Valkonen voitti Lammilla ajetun BMW-rallisarjan avausosakilpailun ja starttaa Mäntsälän osakilpailuun sarjakakkosena. Kuva Marko Kyöstilä

Avausosakilpailussa kärjen muodostivat Valkonen, Havelin ja Harju, kun voittotaistelussa mukana ollut Bäck ulkoili päätös-EK:lla. Ähtärissä kärkikolmikon muodostivat Havelin, Bäck ja Valkonen.

Hallitseva mestari Havelin johtaa talven jälkeen BMW-sarjaa kahden pisteen erolla Valkoseen. Bäck johtaa senioreita. Junioreissa Juha Metsä-Mattila ja Juha Jokiaho starttaavat kesäkauden avaukseen tasapistetilanteessa.

Mäntsälästä Riihenmäen koululta käynnistyvässä kesäkauden sarja-avauksessa ajetaan kuusi erikoiskoetta. Kello 11 matkaan lähtevässä ralliletkassa on lähes 200 autoa. BMW-sarja ajaa numeroilla 101-115 käännetyssä paremmuusjärjestyksessä, eli Veli-Matti Havelinin numero on 115 ja Anssi Valkosen 114.

Lisätietoa BMW Xtreme Rally -sarjasta:

www.xtremerally.fi
facebook.com/bmwxtremerally

Teksti: Pekka Virtanen, Sarjan Tiedottaja

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla