Niko Mäkinen pääsi tuulettamaan kolmatta sijaa Mikkelin Vaakuna-rallissa yhdessä kartanlukijansa Jarno Ottmanin kanssa. Kuva: AKK/Toni Ollikainen

Laihian Urheiluautoilijoita edustava Niko Mäkinen on tällä hetkellä Ralli SM -sarjan SM3-luokan toisena. Mäkinen lähtee kesäkuussa ajettavaan kotikilpailuunsa Pohjanmaa ralliin voitto mielessään.

Laihialla asuva Mäkinen on kolmen talvirallin jälkeen SM3-luokan pisteissä toisena 29 pistettä sarjaa johtavan Jaro Kinnusen perässä. Neljäs Ralli SM -osakilpailu ajetaan toukokuussa Kouvolassa, ennen kuin sarja rantautuu Mäkisen kotiseuduille lakeuden maisemiin.

– Pohjanmaa ralliin lähdetään voittamaan, kaikki eväät olisi siihen. Olisihan se hienoa voittaa kotikisa. Kyllähän kotikisa jollain tapaa jotain etua antaa, mutta jätkät kyllä ajavat niin kovaa, että ei siitä niin paljon hyötyä ole. Kovat on vauhdit, ei ole varaa antaa siimaa yhtään, toteaa Mäkinen.

Mäkinen aloitti moottoriurheilu-uransa vasta vuonna 2014, mutta on muutamassa vuodessa noussut hätyyttelemään kotimaan kirkkainta kärkeä. Mies voitti heti tulokaskaudellaan nuorten kilpailuista hopeaa, ja nyt Mäkisellä on meneillään toinen kausi SM-sarjassa.

– Viime kaudella oli auton kanssa ongelmia, ei oikein saatu tuloksia. Nyt on kaikki toiminut, Mäkinen kiittelee.

21-vuotiaan miehen elämän ei paljoa moottoriurheilun lisäksi mahdu, ja ammattikin löytyy autokaupan puolelta. Mäkinen harrastaa autojen lisäksi kuntosalilla käymistä, lenkkeilyä sekä futsalia.

– Kaikki vapaa-aika mitä jää menee moottoriurheiluun, hymyilee Mäkinen.

Mäkinen näkisi itsensä mieluusti lähtöviivalla myös Suomen MM-rallissa. Mies on mukana AKK:n Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa, jonka voittajalle tarjotaan osallistuminen kotimaan MM-ralliin.

– Tavoitteena olisi joskus saada ajamisesta ammatti. Tänä vuonna olisi tarkoitus olla Jyväksylän MM-kisoissa viivalla ja voittaa Tulevaisuuden Tähti -palkinto, jota johdetaan tällä kaudella 19 pisteellä. Se avaisi varmasti ovia tulevaisuutta silmällä pitäen, intoilee Mäkinen.

Tulevaisuuden Tähti -kilpailun voittaja valitaan SM3-luokassa kilpailevien 1.1.1993 jälkeen syntyneiden kuljettajien kesken. Voittaja määräytyy paitsi kauden menestyksen myös erillisen valintatilaisuuden suoriutumisen perusteella.

SM-sarjan viides osakilpailu Pohjanmaa ralli ajetaan 15.-16. kesäkuuta Seinäjoen ja lähikuntien alueella. Kilpailukeskuksena toimii Seinäjoella sijaitseva Hotelli Sorsanpesä.

Teksti: Pohjanmaa rallin tiedotus

Toisen polven rallikujettaja Mäkinen nappasi paalupaikan rallin Tulevaisuuden Tähti -kilpailussa

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla