Ott Tänak pääsi juhlistamaan ensimmäistä voittoaan Toyota Gazoo Racingin tiimissä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Virolainen Ott Tänak pääsi Argentiinan MM-rallissa juhlistamaan ensimmäistä voittoaan Toyota Gazoo Racingin tiimissä. Esapekka Lappi oli parhaana suomalaisena kahdeksas ja Teemu Suninen yhdeksäs.

Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään jo perjantaina, ja Kalle Rovanperä ajoi puolestaan hurjannäköisesti ulos WRC2-luokan kärkipaikalta rallin viimeisenä kilpailupäivänä.

Tänak oli kartanlukijansa Martin Järveojan kanssa ylivoimaisia koko viikonlopun ajan, ja viimeistelivät voitonmarssin 33,7 sekunnin marginaalilla Thierry Neuvilleen.

– On erityistä voittaa ensimmäistä kertaa tämän tiimin kanssa. Olemme parantaneet autoa todella nopeaan tahtiin, ja se on nyt aika lailla sellainen kuin haluan. Se on antanut minulle paljon itseluottamusta. On ollut myös hienoa huomata, kuinka paljon tiimi on minua tukenut. Tällaisen rallin dominointi ensimmäistä kertaa on ollut mahtavaa, mutta se ei todella ole ollut helppoa. Aiemmin viikonloppuna yritin todella kovaa. Kun ero kasvoi, pystyimme kontrolloimaan sitä hieman enemmän ja tänään oltiin jo turvallisemmalla puolella. Suunta on hyvä ja ero mestaruussarjan kärkeen pienenee. Kausi on vielä suht alussa, joten nyt pitää vain jatkaa samaa tulostasoa tulevissa ralleissa, suunnitteli voitosta onnellinen Tänak.

Esapekka Lapin viikonloppu päättyi kahdeksanteen sijaan. Lapin kohtaloksi koituivat useammat rengasrikot, joista yksi sattui sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Voin vielä kotiin jotakin positiivista ensimmäisestä Argentiinan MM-rallistani. Vauhtini oli itse asiassa parempi kuin mitä odotin ensimmäiseltä kerraltani täällä. Se auttoi, että meillä tuntui olevan paras auto täällä; Ott hallitsi koko rallia, onnittelut hänelle. Meillä oli paljon ongelmia rengasrikkojen kanssa koko viikonlopun ja meidän pitää tutkia, mikä ne aiheutti. Vaikkakin meillä oli paljon ongelmia jotka maksoivat meille aikaa, onnistuimme ajamaan kaikki erikoiskokeet ja saada tärkeää kokemusta. Kauden ensimmäinen osa ei pitänytkään olla helppo, kun minulla ei näistä ralleista ole kokemusta ennestään. Positiivisia asioita on kuitenkin mahtunut mukaan ja otamme tämänkin kokemuksen oppina kohti Portugalia, pohdiskeli Lappi.

Toyota Gazoo Racingin kolmas tiimikuljettaja Jari-Matti Latvala joutui keskeyttämään Argentiinan MM-rallin jo perjantaina osuttuaan ulosajossa kiveen.

Kalle Rovanperän vauhti oli sunnuntainakin lupaavaa, ja mies hallinnoi WRC2-luokan kärkipaikkaa. Toiseksi viimeisellä erikoiskokeella Rovanperä ajoi kuitenkin todella hurjan näköisesti ulos ja joutui keskeyttämään suomalaisyleisön pettymykseksi. Pahannäköisestä tilanteesta huolimatta Rovanperä sekä kartanlukijansa Jonne Halttunen selvisivät rytäkästä pahemmitta kolhuitta.

Teemu Suninen tuli maaliin Lapin jälkeen yhdeksäntenä. Mies toteutti tiimin taktiikkaa tuoda auto ehjänä maaliin asti.

– Vielä tänäänkin oli todella haastavaa, kun erikoiskokeilla oli paljon irtosoraa. On vielä paljon aiheita, joissa voin ajamistani kehittää. Hitaissa ja ahtaissa olosuhteissa eroa tulee vielä liiaksi kärkeen. Osalla erikoiskokeista ehdin kuitenkin lähelle Sebin (Sebastien Ogier) aikoja. Tämä on vähän erilainen kisa muihin verrattuna. Kiviä nousee paljon esiin, eikä aina tiedä, mistä niitä tulee. Jotkut paikat otin vain liian varovasti, sillä kyllä nämä autot yllättävän paljon kestää röykytystä. Portugalissa olen ollut pari kertaa. Katsotaan, mihin voin yltää vähän tutummissa olosuhteissa, mietti Suninen.

MM-rallin kuudes osakilpailuviikonloppu ajetaan Portugalissa 17.-20. toukokuuta.

Lopputulokset, Argentiinan MM-ralli:

1 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3h43m28.9s
2 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +37.7s
3 Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1m15.7s
4 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +1m58.6s
5 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +2m02.6s
6 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +3m06.3s
7 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +3m25.7s
8 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +4m32.6s
9 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +5m38.6s
10 Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +12m15.8s

Kaikki tulokset 

Rovanperän hurja ulosajo:

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla