Esapekka Lappi oli torstaina nopein suomalainen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toyota Gazoo Racingin MM-rallitiimi aloitti Argentiinan rallin lupaavasti 1,9 kilometrin supererikoiskokeella isäntäkaupunki Villa Carlos Pazin keskustassa. Ott Tänak oli toiseksi nopein ja vain 0.3 sekuntia kärjen takana.

Esapekka Lappi oli kuudes sekunnin hitaampana ja Jari-Matti Latvala yhdeksäntenä 1,6 sekutia kärjen perässä. Kalle Rovanperä tykitti heti torstaina WRC2-luokan kärkeen.

Latvala oli nopein aamun shakedownilla. Tänak oli viides ja Argentiinassa ensimmäistä kertaa kilpaileva Lappi kymmenes. Kaikki kolme olivat tyytyväisiä Toyota Yaris WRC -autoon Sardiniassa tehtyjen ennakkotestien jälkeen.

Jari-Matti Latvala kiitteli erityisesti Argentiinan rallin tunnelmaa, ja kertoi yleisön elävän rallissa vahvasti tunteella mukana.

– Minulla on hyvä tunne ennen rallin alkua. Ensimmäisen erikoiskokeen aika ei ollut niin hyvä mitä toivoin -taisin olla hieman liian varovainen jarrutuksissa. Virheiltä kuitenkin vältyttiin, mikä on aina tärkeää tällaisilla pätkillä. Täällä Argentiinassa ilmapiiri ja intohimo muistuttaa hieman Suomen rallia, joskin täällä Etelä-Amerikassa näytetään tunteita ehkä vielä enemmän! Kuljettajana siitä saa extrapotkua. Olen erittäin motivoitunut tähän ralliin. Keskityn ajamiseen ja auttaa, että auto tuntui todella hyvältä shakedownissa.  Haluan vain mennä niin nopeasti kuin mahdollista ja tehdä hyvän ajon, suunnitteli Latvala.

Esapekka Lappi yhtyi Latvalan mielipiteeseen yleisön vaikutuksesta. Mies oli tyytyväinen auton käyttäytymiseen ja odotti hyviä lopputuloksia viikonlopulta.

– Soraosuus oli todella liukas, liu’uin vain sen läpi. On aina mahtavaa nähdä paljon katsojia supererikoiskokeella niin kuin tämä. Sen takia tätä tehdään, ja siitä saa hyvän fiiliksen jälkeenpäin. Shakdown meni mielestäni todella hyvin. Olen erittäin tyytyväinen autoon ja siihen, miten se käyttäytyy. Kaikki tuntui mukavalle ja oli hauskaa. Uria muodostuu melko pian, joten on tärkeää pitää auto urissa ja välttää kiviä. Tällaisella ongelmien välttämisellä uskon että hyvä lopputulos on täysin mahdollinen, tuumaili Lappi.

Kalle Rovanperä oli luokkansa nopein torstaina. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Toiseksi paras suomalainen torstaina oli Teemu Suninen, joka lähtee hyvillä mielin perjantain soraosuuksille.

– Argentiinan rallin EK1 on nyt takana. Se sujui meiltä ihan puhtaasti, vaikka moni tuli pätkän vielä meitä kovempaa. Oltiin seitsemänneksi nopeimpia, eroa pätkän voittaneeseen Thierry Neuvilleen kertyi 1,4 sekuntia. Tästä on hyvä lähteä huomiseen, ja aloittaa todellinen ralli sorapätkillä, kertasi Suninen.

Kalle Rovanperä oli kokonaistuloksissa 11:s ja oman WRC2-luokkansa nopein.

Perjantaina ajetaan erikoiskokeet 2-8, ja Argentiinan rallin voittajat selviävät sunnuntaina 29. huhtikuuta.

Ensimmäisen päivän tulokset (torstai):

1 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 1m54.4s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +0.3s
3 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +0.4s
4 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +0.5s
5 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +0.7s
6 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +1.3s
7 Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +1.4s
8 Dani Sordo/Carlos Del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +1.5s
9 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +1.6s
10 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +2.2s

Kaikki tulokset täältä.

Teksti: Toyota Gazoo Racing / Moottoriurheilu.tv

Argentiinan MM-ralli 2018 – Ennakko

Latvala, Lappi, Suninen ja Rovanperä valmiina Argentiinan MM-ralliin

Korsikan MM-ralli 2018 – Sunnuntai

Suosittelemme markkinoilla

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.