Juuso Nordgren. Kuva: Peter Thul

Rallikuljettaja Juuso Nordgren yhdessä kartanlukijansa Tapio Suomisen kanssa avasivat kisakautensa upeasti kolmannella sijalla Tsekin mestaruussarjan toisessa osakilpailussa.

Nordgrenin edellisestä kisasta oli vierähtänyt puoli vuotta, joten nuorukaisen vauhti oli kisan avauspäivänä perjantaina varovaista.

– Kyllä se pitkä tauko näkyi ajamisessa ja rutiini oli hukassa. Perjantai meni opetellessa, koska tiet olivat varsin erilaisia pinnoiltaan. Pidon lukeminen ja jarrutuspaikkojen hakeminen oli hankalaa, kun tiessä oli montaa eri sorttia asvalttia, pikeä ynnä muuta paikkausainetta, Nordgren kertasi.

– Tänään rytmi löytyi, kun vähän oppi, miten näillä teillä pitää ajaa.

Ja nopeasti Nordgren oppikin. Rallissa ajettiin perjantaina neljä erikoiskoetta ja lauantaina kymmenen. Karkkilalaisen ensimmäinen pohja-aika tuli lauantain ensimmäiselle EK:lle.

– Yritettiin vähän kovempaa, mutta sitten eturengas osui leikkausesteeseen. Kuitenkin tuli nopein aika, vaikka kumi oli puhki, nuorukainen hämmästelee.

Rallissa ajettiin kaikki pätkät kahteen kertaan. Yhtä EK:ta lukuun ottamatta kaikki olivat tuttuja viime vuosilta, joten Nordgren antoi kokemuksessa rutkasti tasoitusta. Nordgrenilla oli ensimmäistä kertaa käytössään myös etuautoryhmä.

– Etuautoryhmälle täytyy antaa iso kiitos, sillä Jarkko Miettinen ja Mikko Lukka tekivät todella hyvää työtä. Nuotti toimi ja kaikki pahat paikat olivat meillä hyvin merkattuina. Kiitos kuuluu auton huollosta vastanneelle Kresta Racingille, sillä meillä ei ollut mitään ongelmia koko viikonloppuna, Nordgren jakoi tunnustusta.

Nordgrenin kisa sujui nousujohteisesti, sillä perjantaina suomalainen oli tallikaveriaan Jan Kopeckũa karkeasti sekunti per kilometri hitaampi, mutta lauantaina ero oli vain 0,25 sekuntia.

– Tulos antoi rutkasti lisää itseluottamusta, sillä tämä oli ensimmäinen kokonaan asvaltilla ajamani ralli. Varmaa ajoa kaksi päivää ja kolmas sija. Tästä on hyvä aloittaa kausi, Nordgren summasi.

Seuraavan kerran Nordgren nähdään tositoimissa ensi kuussa, mutta tarkempaa tietoa tulee myöhemmin.

Rallye Šumava Klatovyn lopputulokset:

  1. Jan Kopeckũ – Pavel Dresler Škoda Fabia R5 1.24.24,7
  2. Alexey Lukyanuk – Alexey Arnautov Ford Fiesta R5 +53,3
  3. Juuso Nordgren – Tapio Suominen Škoda Fabia R5 +1.42,4
  4. Filip Mareš – Jan Hloušek Škoda Fabia R5 +2.01,4
  5. Václav Kopáček – Barbora Rendlová Ford Fiesta R5 +2.43,7

Täydelliset tulokset

Teksti: Juuso Nordgrenin Tiedotus / Joni Vainio

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla