Jari-Matti Latvala sijoittui Korsikan vuoden 2017 osakilpailussa neljänneksi. Kuva: Toyota Gazoo Racing

MM-sarjan neljäs osakilpailu vie kuljettajat kauden ensimmäiseen puhtaaseen asfalttiralliin Ranskan Korsikalle. Suomalaiskuljettajista Korsikan koitokseen osallistuvat tänä vuonna Toyota-pilotit Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi.

Latvala on Markku Alénin lisäksi ainoa suomalaiskuljettaja, joka on onnistunut voittamaan Korsikan MM-rallin. Hän nappasi voiton kolme vuotta sitten. Lappi puolestaan näytti Monte Carlon rallissa, että vauhti on kohdallaan myös asfaltilla.

MM-pistetilanteessa johdossa on tällä hetkellä 56 pistettä kerännyt ja kaksi rallia voittanut Fordin Sebastien Ogier. Ruotsissa voiton napannut Hyundain Thierry Neuville on toisena neljä pistettä perässä ennen tallikaveriaan Andreas Mikkelseniä (35). Latvalalla MM-pisteitä on 31, ja hän on sarjassa viidentenä. Lappi on pisteissä seitsemäntenä 23:lla pisteellä.

Rallin kärkitaistoon oman, varmasti vahvan mausteensa tuo 9-kertainen maailmanmestari Sebastien Loeb, joka teki paluun sarjaan edellisessä kisassa Meksikossa ja ajaa valikoituja ralleja kauden aikana.

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Jari-Matti Latvala, WRC, Toyota Yaris WRC #7, Toyota Gazoo Racing WRC

– Tämä on asfalttiralli, mistä minä todella pidän, ja minulla on täältä hyviä muistoja vuoden 2015 voittoni tiimoilta. Korsikaa ei suotta sanota kymmenentuhannen mutkan ralliksi, sillä jos löydät 100 metriä pidemmän suoran, olet eksynyt väärälle saarelle. Tiet ovat sellaisia, että mutkissa ei voi juurikaan leikata eikä asfaltin päälle tule irtosoraa, joten ajaessa pääsee keskittymään ajolinjoihin ilman pelkoa pidon menetyksestä irtosoran takia. Meillä oli erittäin hyvät ennakkotestit: auto tuntui todella hyvältä ja olen luottavainen auton suhteen. Kaikkien tallien pitäisi olla nopeita tässä kisassa, mutta toivon todella, että me taistelemme palkintokorokesijoituksesta.

Esapekka Lappi ja Janne Ferm. Kuva: Toyota Gazoo Racing

Esapekka Lappi, WRC, Toyota Yaris WRC #9, Toyota Gazoo Racing

– Olen ajanut Korsikalla muutaman kerran aikaisemmin pienemmän luokan autoilla, ja tämä on kyllä täysin erilainen kisa MM-sarjan muihin ralleihin verrattuna. Erikoiskokeet ovat todella mutkaisia eikä mutkien välissä ole suoria, joiden aikana ehtisi hiukan levätä. Rallin aikataulu on myös ainutlaatuinen, erikoiskokeita on vähän, mutta ne ovat melko pitkiä. Nyt olen täällä ensimmäistä kertaa viivalla WRC-autolla, mutta Monte Carlon näyttöjemme perusteella olen luottavainen vauhtini suhteen. Nyt olo on itse asiassa vieläkin luottavaisempi, sillä löysimme hyvät entistä paremmat säädöt testeissä, ja ajoimme sekä märällä että kuivalla, joten olemme valmiit kaikkiin olosuhteisiin.

Ranskan MM-ralli 2018: Pitkiä pätkiä serpentiiniteillä

Korsikan ralli on yksi MM-sarjan klassikkokilpailuista. sillä saarella on ajettu MM-pisteistä vuosia 2009-2015 lukuun ottamatta koko sarjan olemassaolon ajan. Kilpailun historian synkimmät hetket koettiin vuonna 1986, jolloin Henri Toivonen menehtyi yhdessä kartanlukijansa Sergio Creston kanssa ulosajossa, joka käytännössä sinetöi rallin B-ryhmän aikakauden päättymisen. Suomalaisittain Korsika on muutenkin ollut vaikea kilpailu, sillä sinivalkoisten voittosarakkeessa on vain kolme rastia. Markku Alén voitti kilpailun vuosina 1983-84 ja Jari-Matti Latvala vuonna 2015.

Korsikalla ajetaan 12 erikoiskoetta ja 333 erikoiskoekilometriä. Saaren tiet ovat erittäin mutkaisia, joten kilpailun keskinopeus on reilusti alle 100 km/h. Vaativat ja pitkät erikoiskokeet laittavat kuljettajien fysiikan, nuotituksen ja autojen renkaat koetukselle. Reitti on suurelta uudistunut viime vuoteen verrattuna, ja sen yksi erikoisuus on peräti 55 kilometriä pitkä Vero – Sarrola – Carcopinon erikoiskoe.

Ralli alkaa varhain perjantaina kello 10.50 ja heti ensimmäinen erikoiskoe on 49 kilometriä pitkä La Porta – Valle di Rostino. Perjantaina se ajetaan kahteen kertaan ja toinen tuplana ajettava EK on 13,55 kilometrin mittainen Piedigriggio – Pont de Castirla. Erikoiskoekilometrejä kertyy perjantaina 125.

Lauantain lenkillä on kolme tuplana ajettavaa erikoiskoetta, joilla on pituutta yhteensä 136 kilometriä. Kilpailun pisin päivä starttaa kello 8.37 ja viimeinen erikoiskoe ajetaan kello 18.39 alkaen. Kilpailun päätöspäivänä ajetaan kaksi erikoiskoetta, päivä alkaa 55 kilometrin mittaisella Vero – Sarrola – Carcopinolla kello 10.23 ja rallin lisäpisteitä tarjoava Pénitencier de Coti-Chiavari ajetaan kello 13.18.

Kilpailun kotisivuille tästä.
Kilpailuun ilmoittautuneiden listaan tästä. 
Kilpailun reittiaikatauluun tästä.

Erikoiskokeiden määrä: 12
Erikoiskoekilometrejä: 333,48 km
Kilpailun kokonaispituus: 1120,24 km

Liveseuranta ja ajankohtaiset uutiset rallin MM-sarjan kanavista

Ralliradio, reaaliaikaiset tulokset sekä sosiaalisen median ja WRC+ palvelun kautta runsaasti päivittäisiä ekstrasisältöjä – kaiken tämän ja paljon muuta löydät rallin MM-sarjan kanavista.

Wrc.com »
twitter.com »
facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »

MM-rallit Suomen televisiossa Nelonen Prolta ja Ruutu+:sta

Ranskan MM-rallin lähetysajat »

MM-rallien kohokohdat maksutta Red Bullin netti-TV:stä

Katso Red Bull TV:n räätälöityjä kisalähetyksiä mobiilin, läppärin tai smart tv:n kautta.

Kauden tulevat lähetykset »

Neste Rallin kanavista ajankohtaista sisältöä läpi MM-kauden

nesterallyfinland.fi »
twitter.com »
facebook.com »
instagram.com »
youtube.com »
#RallyFinland

Teksti: AKK Viestintä

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla