– Halusin oppia lisää, joten hain vielä saman vuoden syksynä AKK Driver Academyn kartturivalmennukseen. Silloin minulla oli todella vähän kokemusta, mutta siitä huolimatta pääsin valmennusryhmään, josta sain paljon hyviä neuvoja ja tärkeää oppia. Valmennusryhmässä pääsin treenaamaan nopeiden kuskien kanssa, ja vaikka vähäisen kokemukseni vuoksi ei aluksi virheiltäkään vältytty, kehittivät vuodet valmennusryhmässä minua todella paljon, kertoo Mälkönen.

– Rallissa onnistumisen ja epäonnistumisen raja on todella pieni ja se tekeekin kilpailemisesta erityisen jännittävää ja kiehtovaa. Lisäksi mitä tahansa voi sattua ja pokaalit jaetaan vasta podiumilla. Olen oppinut, että tässä lajissa ei periksi kannata antaa ennen kuin maaliviiva on ylitetty.

Enni Mälkönen hurahti moottoriurheiluun jo nuorena tyttönä. Kuva: Enni Mälkösen Tiedotus

Mälkösen mielestä lajissa mahtavinta on tietysti vauhdinhurma, onnistumiset ja itsensä haastaminen sekä hyvä kilpailuhenki.

– Olen saanut paljon apua ja kannustusta urani varrella muilta autourheilijoilta, ja olen siitä erityisen kiitollinen, sillä ilman heitä en olisi tässä, Mälkönen kiittelee.

The Girls On Track -ohjelmassa on mukana kaikkiaan kahdeksan maata: Suomi, Belgia, Saksa, Alankomaat, Puola, Portugali, Slovakia ja Ruotsi. Jokaisen maan kolme parasta ajajaa pääsee mukaan Euroopan finaaliin Le Mansiin.

Lue lisää ohjelmasta FIA:n uusimmasta Women in Motorsport –julkaisusta: https://www.fia.com/news/auto-women-motorsport-14

Teksti: Moottoriurheilu.tv / The Girls on Track Finland

Karoliina Leppihalme on yksi The Girls on Track -projektin kasvoista

The Girls On Track -autourheiluhankkeessa 13–18-vuotiaat tytöt pääsevät kartingauton rattiin

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla