Kalle Rovanperän matka katkesi jo päivän ensimmäisellä erikoiskokeella. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Kauden kolmas MM-ralli on tällä hetkellä käynnissä Meksikossa, missä ajettiin eilen yhdeksän erikoiskoetta. Suomalaisittain päivä ei tuonut kovin positiivisia tuloksia, kun perjantain päätteeksi paras suomalainen Jari-Matti Latvala löytyi tuloslistoista vasta sijalta 12.

Molemmat Toyota Gazoo Racingin tiimikuljettajat Latvala sekä Esapekka Lappi joutuivat eilen keskeyttämään, mutta pääsevät onneksi starttaamaan lauantain erikoiskokeisiin. Latvala oli kahdeksannen Ortegan erikoiskokeen jälkeen seitsemäntenä, mutta laturiongelma pakotti miehen sivuun ennen päivän viimeisiä pätkiä.

– Auto tuntui todella hyvältä ensimmäisellä erikoiskokeella, mutta sitten aloimme kärsiä moottorin ylikuumenemisesta. Pystyimme hallitsemaan sitä, mutta se vaikutti suoritukseen, ja keskityin enemmän moottorin lämpötilaan kuin ajamiseen. Tiimi teki töitä asian kanssa huoltotauon aikana ja saivat korjattua vikaa, joten oli harmi että jouduimme keskeyttämään laturiongelman vuoksi. Huomenna on vielä hyvät mahdollisuudet pisteisiin, joten pitää jatkaa taistelua, huokasi Latvala haastavan perjantain päätteeksi.

Lappi ajoi ulos seitsemännellä erikoiskokeella. Miehen onneksi auto ei kärsinyt suurempia vahinkoja, ja Lappi pystyy tänään jatkamaan Meksikon MM-taivaltaan.

– On ollut todella vaikea päivä. Aamu oli pettymys ja sitten tein melko tyhmän virheen iltapäivällä. 90 asteen vasemmalle vievässä mutkassa missasin mutkan ulostulolinjan ja ajauduin ulos tieltä. Auto ei vaurioitunut pahasti mutta emme pystyneet jatkamaan matkaa. Tästä päivästä ei jäänyt kauheasti positiivista sanottavaa, mutta toivottavasti saamme huomenna jotakin aikaiseksi, toivoi Lappi.

Myös M-Sportin tiimissä ajava Teemu Suninen ajoi ulos samalla erikoiskokeella Lapin kanssa. WRC2-luokassa ajavan Kalle Rovanperän matka katkesi jo päivän ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Aamun ensimmäisellä erikoiskokeella vähän ennen puoltaväliä oli nypyn jälkeen iso kivi keskellä tietä, jota ei pystytty millään väistämään, ja valitettavasti osuma oli sen verran kova, että se rikkoi meiltä jäähdyttimen ja ei päästä tänään enään jatkamaan, harmitteli Rovanperä keskeytyksen jälkeen.

Jari Huttusen tarina oli samankaltainen Rovanperän kanssa, kun miehen jäähdytin antoi periksi kuudennella erikoiskokeella.

Meksikon MM-ralli jatkuu tänään lauantaina ja viimeiset erikoiskokeet ajetaan huomenna sunnuntaina.

Tulokset perjantain jälkeen:

1 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) 1h47m55.4s
2 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +7.2s
3 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +11.0s
4 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +25.0s
5 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +30.2s
6 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +31.7s
7 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) +2m01.9s
8 Pontus Tidemand/Jonas Andersson (Skoda Fabia R5) +5m05.6s
9 Gus Greensmith/Craig Parry (Ford Fiesta R5) +8m13.0s
10 Pedro Heller/Pablo Olmos (Ford Fiesta R5) +12m33.8s

Kaikki tulokset täältä.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Kohokohdat perjantain erikoiskokeilta:

Ehjä ralli ja kärkikaksikkoon kiilaaminen Jari Huttusen tähtäimessä Meksikon MM-rallissa  

Suomalaisten tunnelmat ja kisafaktat Meksikon MM-rallista 8.-11.3.

Toyota Gazoo Racingilla korkeat tavoitteet Meksikon MM-rallista

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla