Jari-Matti Latvala lähtee perjantain kilpailupäivään luottavaisena. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Meksikon MM-ralli pyöräytettiin eilen käyntiin Guanajuaton kaupungin soraisilla teillä. Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Toyota Gazoo Racingin suomalaiskaksikko Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi heiluivat tuloslistoissa neljäntenä ja viidentenä.

Kauden kolmas MM-ralli on samalla kauden ensimmäinen ralli, joka ajetaan kesäisissä olosuhteissa. Torstaina ajettu Guanajuaton erikoiskoe ei tarjonnut kuitenkaan täyttä auringonpaistetta, sillä pätkä ajettiin osin vanhoissa kaivostunneleissa. Toyota Gazoon nopein kuljettaja oli torstain perusteella Ott Tänak, joka taituroi ajokkinsa toiselle sijalle. Latvala oli maalissa neljäs ja Lappi seurasi perässä viidentenä.

– Hyvä nähdä että kaikki kolme kuljettajaa selvisivät tämän päivän erikoiskokeesta ilman ongelmia ja hyvillä ajoilla. Tärkein tavoite tälle päivälle oli varmistaa että kotiläksyt on tehty viime vuoden osalta oikein, ja että kaikki näyttää tekniikan osalta toimivan, kertoi sporting director -titteliä tiimissä kantava Kaj Lindström.

Jari-Matti Latvala oli tyytyväinen torstain antiin, ja tunsi olonsa itsevarmaksi ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen. Auto tuntui miehestä jo nyt paljon paremmalta verrattuna vuoden takaiseen.

– On aina hienoa aloittaa Meksikon ralli Guanajuatosta, missä on paljon ihmisiä katsomassa. Odotan paljon tätä tapahtumaa ja minulla on hyvä tunne tästä. Testien perusteella parantelimme autoa ja omaa fiilistä askel askeleelta, ja jälkeenpäin tiesin tarkalleen mitä säätöjä käyttäisin aamulla ja iltapäivällä. Mieleni on kirkas eikä minun tarvitse huolehtia autosta. Nyt jo tuntuu että auto on ihan eri tasolla verrattuna viime vuoteen, summaili Latvala tyytyväisenä.

Esapekka Lappi otti torstain shakedownissa turhan läheistä kontaktia betonivalliin, minkä seurauksena Toyotan jousitus sanoi sopimuksensa irti. Auto saatiin kuitenkin korjattua ennen varsinaista erikoiskoetta, joskin Meksikon korkeuserot tuottivat Lapille niin ikään päänvaivaa.

– Tämän erikoiskokeen startti oli ennenkokematon, katsojien määrä oli ihan uskomatonta. Harmillista ettemme pystyneet shakedownissa ajamaan pidempään, mutta onneksi tiimi sai auton korjattua ennen ensimmäistä pätkää. Päätavoitteeni täällä on ymmärtää, miten ajaa autoa vähemmillä tehoilla, kun korkeilla osioilla autosta ei saa niin paljon tehoja irti. Olin aluksi hieman shokissa kuinka erilaista se on verrattuna normaaliin ajoon, ja siihen on vielä totuttelemista, pähkäili Lappi.

Todellinen kilpailu alkaa tänään perjantaina, jolloin ajetaan yhdeksän erikoiskoetta vaihtelevissa maastoissa. Duarte-Derramadero, El Chocolate ja Ortega tarjoavat vuoristoista menoa, joista etenkin El Chocolate nousee huimiin korkeuksiin aina 2700 metriin asti. Loppupäivä ajetaan Leonin katuosiolla sekä paikallisella kilparadalla.

Tulokset torstain jälkeen:

1 Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Hyundai i20 Coupe WRC) 2m06.7s
2 Ott Tänak/Martin Järveoja (Toyota Yaris WRC) +1.9s
3 Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +2.0s
4 Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +2.5s
5 Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) +2.9s
6 Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger (Hyundai i20 Coupe WRC) +3.2s
7 Kris Meeke/Paul Nagle (Citroen C3 WRC) +3.5s
8 Dani Sordo/Carlos del Barrio (Hyundai i20 Coupe WRC) +4.5s
9 Elfyn Evans/Daniel Barritt (Ford Fiesta WRC) +4.6s
10 Sebastien Loeb/Daniel Elena (Citroen C3 WRC) +4.7s

Teksti: Toyota Gazoo Racing

Toyota Gazoo Racingilla korkeat tavoitteet Meksikon MM-rallista

Latvala ja Tänak tippuivat auraushommien myötä – Lappi parhaana Toyota-kuskina seitsemäs – Suninen kuudes

Tässä ovat rallin MM-sarjan tallit 2018 – Mäkisen Toyota tietysti mukana

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla