Jere Pensaan ja Jouni Saarijärven retki Joensuun SM-ralliin tuotti parille kauden ensimmäiset V1600 -luokan Suomi Cup -pisteet. Kuva: Pensas Racing

Mikkelin SM-rallissa helmikuulla jo toisen erikoiskokeen teknisen vian vuoksi karvaan pettymyksen kokenut Jere Pensas haki viime viikonloppuna Joensuun SM Itärallista täyden hyvityksen keskeytykselleen.

Pensas ja kartanlukija Jouni Saarijärvi päästelivät Ouneva Group SM Itärallin vuoristoradaksi kutsutulla reitillä nousujohteisen kisan. Yli 100 erikoiskoekilometrin aikana vauhti nousi loppua kohden ja tuloksena olivat V1600-luokan kolmanneksi korkeimmat Suomi Cup -pisteet.

– On heti alkuun sanottava, että Joensuun rallista tuli nuottirallien oppia koko rahalla. Nuotituspäivä vaati tarkkuutta. Ei meillä Pohjanmaalla ole totuttu, että mutkaiset tiet menevät koko ajan ylös- tai alaspäin. Onnistuimme kuitenkin nuottien kanssa tosi hyvin. Eteen tuli vain pari paikkaa, jossa kisan aikana oli pientä häikkää. Ne eivät kuitenkaan olleet mitään isoja ongelma lopputuloksen kannalta, Pensas avasi rallia.

Tunturirallin jäätyä ajamatta ja kun kauden toinen osakilpailu keskeytyi jo toisella erikoiskokeella, Pensaan ja Saarijärven tehtävänä oli hankkia Joensuusta kauden ensimmäiset Cup-pisteet.

– Tiesimme jo ennen kisaa, että olemme ajokokemuksen perusteella altavastaajina kilpakumppaneihin nähden. Siksi emme tuijottaneet tuloksia, vaan keskityimme täysin omaan ajoon. Se tuotti tulosta.

– Kun jälkeenpäin vertailimme aikoja, tuli hyvin selväksi, että loppupuolella rallia jäimme kärjelle selvästi vähemmän kuin alussa. Missään kohtaa kisan aikana ei tullut mieleen nostaa enempää vauhtia. Tulimme sitä kyytiä, mitä nuotti näytti ja millä vauhdilla tulemme varmasti tietä myöden.

Kolmanneksi sijoittuneet Pensas ja Saarijärvi jäivät kakkospaikasta 35 sekuntia, joka on siedettävä marginaali ensimmäisen yleisen luokan nuottirallin tuloksena. Onko sekunnit kurottavissa kiinni kesäkaudella?

– Vauhti nousee vain ajamalla. Lisää treenejä ja nuotteihin pieniä tarkennuksia, niin uskon että kesällä ajamme isommista pisteistä, Pensas heittää.

Teksti: Pensas Racing Tiedotus / JiiVee Korpela

Kirjaudu

 
 
Ralli.net
Ryhmä (Julkinen) · 4 703 jäsentä
Liity Ralli.net ryhmään
Ralli.nettiin rekisteröityneille tarkoitettu Facebook keskusteluryhmä.
 

Uusimmat markkinoilla